Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Prvi tjedan studenog pamtit ćemo po tri stvari – samom vrhuncu predizborne kampanje, vremenu koje nas je vratilo na početak ljeta i RetrOpatijskom festivalu koji je stare hitove zlatnog doba glazbe prenio u sadašnjost.

Sve tri našle su svoje mjesto i u ovom Tjednom retrovizoru.

– Predizborna kampanja
Tvoj glas, tvoj glas, je, gle,
Odjednom stran!
(Tereza Kesovija)

Predizborna kampanja je završila ali ovi izbori, čini se, nikako da prođu… Sad će pregovarati, pa slagati, pa rušiti, pa sve opet iznova. Ali, valjda je to dobro, da uvijek budemo u konstantnom stanju izbornog ludila, da se stalno po TV-u vrte svađe i prepucavanja, da se nikad ne možemo opustiti i da smo uvijek dvije pive udaljeni od fizičkog sukoba s prijateljem oko toga koji je stranački lider što rekao i zašto (ni)je bio u pravu.

Ali dobro je to, predizborna kampanja stalno treba biti u fokusu naših misli. Da se ne pozabi…

– Povratak ljeta
Ouououo,
Ljeto nam se vratilo…
(Animatori)

Uz vječnu izbornu kampanju nekako je ove godine stiglo i vječno ljeto, u kojem su podjednako uživali i bube i cvijeće i ljudi.

Sve si mislim – kad bi ovakvo vrijeme uvijek u Opatiji bilo tijekom zime, kako bi se tek onda ”nabrali para” od turizma.

– Povijest glazbe
Sind wir heut’ auch arm und klein,
Sind wir heut’ auch ohne Sonnenschein,
Sind wir heut’ auch noch allein,
Aber morgen, morgen, morgen, morgen, morgen.
(Ivo Robić)

Dvije doista izvrsne večeri proteklog pružio je RetrOpatijski festival, nova manifestacija koja se već svojim prvim izdanjem upisala među favorite ljubitelja kvalitetne glazbe, opatijske publike, ali i izvođača iz čitave regije koji su s oduševljenjem govorili o svom dvodnevnom boravku u Opatiji.

Ponekad ”povratak na staro” ipak odlično zvuči.

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

2 years ago

Tjedni retrovizor

5 years ago

Tjedni retrovizor

10 years ago
error: Content is protected !!