Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Prije nego što krenete čitati tekst, smatram svojom odgovornošću da ukažem na činjenicu kako se u njemu nalaze stihovi koje je pjevao Falco. Eto, smatrajte se upozorenima…

U ostalim vijestima, Pust je takav kakav je – kratak, ali slatak. A dok je Pusta, situacija ni gusta. Osim u Matuljima…

– Maske & co.

You sit behind the mask
And you control your world…
(Michael Jackson)

Ovaj pust kao da je na ”ef-ef”, kako smo to zvali u eri videorekordera, odnosno ”fastforward”… Tek što je krenulo, odmah su zaredale velike stvari – prvo su valjda na redu maleni, jer ovog vikenda održani su Mića zvončarska smotra i Dječji maškarani korzo, a idući će pripati onim velikima, jer stiže Zvončarska smotra i Balinjerada te Lovranska povorka.

U međuvremenu, krenuli su pusni tanci, a ekipa je ozbiljno prionila zabavi jer zna da ih čekaju još svega dva rasplesana i razvaljena maškarana izdanja.

– Povjerenik, povjerljivo

Don’t turn around, oh oh,
Der Kommissar’s in town, oh oh.
Alles klar, herr Kommissar?
(Falco)

Stigao je novi matuljski povjerenik i odmah se predstavio političkim strankama čije je predstavnike zamijenio u Vijeću i izvršnoj vlasti. I mogu reći da su prvi dojmovi pozitivni – Alen Host u tih pola sata pokazao se kao smiren, razborit, staložen i umjeren čovjek, što je, morat ćete priznati, vrlo neobična pojava u matuljskoj vijećnici.

Dakle, povjerenik je dijametralno suprotan političarima koje je naslijedio, pa me hvata pomisao da bi možda bolje bilo umjesto raspisivanja izbora pustiti mu barem još malo da radi taj posao. U svakom slučaju, sjednice Vijeća puno bi kraće trajale.

– Javno loše

Vouvouvodi me na plažu snova…
(Stampedo)

Medveja… Nekome pomorsko dobro, a nekome – ne toliko dobro

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

4 years ago

Tjedni retrovizor

1 year ago
error: Content is protected !!