Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Dobra vijest je da je danas 29. veljače – dobili smo čitav jedan dan “ekstra”, i nadam se da ste ga dobro iskoristili. Ja sam ga, recimo, proveo smišljajući sitne podvale i velike teme za posljednji Tjedni retrovizor u veljači.

Jest da je ekstra dan, ali šteta što pada na ponedjeljak… Usprkos tome što se kraj mjeseca nezgodno poklopio s početkom novog tjedna, u ovaj Tjedni retrovizor ulazimo optimistični i ništa nas u tome neće pokolebati!

– Karfiol s čokoladom

Sweets for my sweet,
Sugar for my honey…
(The Searchers)

Znate da se na ništa što se dogodi na bonus dan ne broji ”za pravo”. Zato je 29. veljače idealan dan za varati… Na dijeti. A smo ovih dana za to pripremili dva odlična izbora – jedan je slastičarna KaoKakao u svom novom, proširenom izdanju, a drugi naša nova gastronomska kolumna Foodoris koja je u prvom izdanju predstavila zanimljivu i zdravu slasticu.

– Demokracija

Ti si potpis moj
I kad odeš njoj.
(Tanja Savić)

U tom optimističnom tonu dohvatit ćemo se i matuljske predizborne kampanje, pa konstatirati da su prošlog tjedna potpise prikupljali članovi koalicije PGS-IDS-Reformisti i oni koalicije SDP-HSU.

Dobra vijest u tome je činjenica da su čelni kandidati obje koalicije međusobno jedni drugima ”ispotpisivali” liste, tako da su PGS-ovci i IDS-ovci podržali kandidature SDP-ovaca i HSU-ovaca, ali i obratno – sve u skladu s onom maksimom koja predstavlja vrhunac demokracije: možda se ne slažem s tvojim mišljenjem, ali želim ti dati priliku da ga izraziš.

– Strankenstein

Lijevo, desno,
Nigdje moga stana…
(Krunoslav Kićo Slabinac)

A treća dobra vijest proteklog tjedna jest ona koja kaže da neki ljudi ne mogu biti ”jednakiji” od drugih samo zato što su bogatiji.

A pritom je vrlo neobična i paradoksalna činjenica da se načelno lijeva, socijaldemokratska opcija, zauzela za prava kapitala i onih koji spadaju u ”1 posto”, a HNS, stranka koja bi trebala spadati među liberalno-centristička stremljenja, i koja bi se trebala baviti upravo branjenjem interesa tih ”1 posto” (a takav im, je, uostalom, i birački rejting) stala u zaštitu javnog dobra pred privatnim kapitalom…

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

4 years ago

Tjedni retrovizor

7 years ago

Tjedni retrovizor

2 years ago
error: Content is protected !!