Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Ovog tjedna – priče k’o u priči. Priča prva je o pričanju, priča druga je o pričanju, a priča treća… E, ta nije o pričanju, ali ‘ajmo redom.

– Parole
A little less conversation,
A little more action please…
(Elvis Presley)

U fokusu na našim stranicama prošlog tjedna bili su prijevremeni izbori u Matuljima. Uobičajeni link na ključni tekst ovog puta će izostati, jer bih morao ”linkati” barem dvadeset različitih poveznica – s jedne strane da se nitko ne osjeti povrijeđenim i izostavljenim, a s druge strane da realno prikažem suštu količinu objavljenog materija.

Kojeg je, onako otprilike, pun kurac i osamsto. Što je najgore, tjedan u koji smo ušli bit će još i ”gori”, jer u nedjelju je finale utrke i svi žele zauzeti što bolje startne pozicije. Pa to znači da, samo prema dosad dobivenim najavama, imat ćemo u prosjeku tri tiskovne konferencije i medijska događanja na dan, ponekad će oni biti organizirani i od istih političkih opcija. Možda vam je sve to zamorno, pogotovo ako ne živite u Matuljima, kao jednoj gospođi koja se na našem Facebooku požalila na količinu materijala posvećenog ovim izborima.

Ali, takav nam je posao i moto – moramo omogućiti prostor u kojem će se svi kandidati za načelnika i općinsko vijeće imati priliku predstaviti na način koji oni smatraju najboljim, kako bi imali jednaku šansu privući birače. Svi sada imaju nešto za reći, ali, jebiga gospođo, to je problem s demokracijom…

Previše se priča.

– Stvarnost
I can fly high, I can go long
Today I got a million, tomorrow, I don’t know…
(Lost Frequencies)

Moram iskreno reći, nisam siguran koliko je čitava priča oko Rimca i njegovih električnih vozila čisti ”hype”, a koliko realno postoji mogućnost da Hrvatska u Svetoj Nedjelji stvori automobilsku industriju. Ali bez obzira na to, i sam dojam je ponekad važniji od stvarnosti, a sama činjenica da se oko nečega u Hrvatskoj stvara ”hype” na svjetskoj razini, osim o ljepoti naše prirode i turističkim potencijalima, već je ogroman i neočekivan plus za našu zemlju.

– Mladi u srcu
But we are young, we run green,
Keep our teeth nice and clean!
See our friends, see the sights, feel alright…
(Supergrass)

Još uvijek tvrdim – Akcija mladih i Hrvatska stranka umirovljenika prirodni su politički saveznici, pogotovo uz rast ”kompleksa Petra Pana” u kojem si mlad do 45. i hrvatske stvarnosti u kojoj penzioneri jedva da imaju više od pedeset…

Neka se njihova suradnja zove Koalicija međugeneracijske solidarnosti. Bit će pravi hit, garantiram!

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

3 years ago

Tjedni retrovizor

7 years ago
error: Content is protected !!