Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Iza nas je tjedan bez velikih političkih aktivnosti, obilježen uglavnom tužnim prigodama i događanjima, koja ćemo još jednom ”prevrtiti” u tjednom retrovizoru.

– Zadnje boh…

A sad adio, a sad adio
I tko zna gdje, i tko zna kad…
(Oliver Dragojević)

Tri tragične smrti potresle su prošlog tjedna liburnijski kraj. Prvi je otišao Ivo Kirigin, novinar koji je svome poslu posvetio čitav život i ostao mu vjeran do posljednjih dana, o čemu su u dirljivom oproštaju svjedočili i brojni građani koji su pohodili njegovu komemoraciju i sprovod. Toga dana, kada se na vološćanskom groblju more ljudi opraštalo od Kikota, stigla je i neočekivana tužna vijest – preminuo je Đani Vozila, dugogodišnji opatijski ugostitelj, koji je tek nedavno objesio ”pregaču o klin”. A najmlađi među svima, matuljski sportski dužnosnik i nositelj mnogih sportskih aktivnosti, Zvonimir Lenžer, svijet je napustio između dvojice Opatijaca, i njegovo je srce posljednji puta otkucalo u zgradi sportskog hrama koji je idejama i trudom pomogao graditi.

– Sportivo

You win some and lose some, I heard that my whole life
I heard that my whole life, but that doesn’t make it right…
(Big Sean)

Sportski novinari imaju jednu upornu i užasno iritantnu naviku – da, osim kao povijesne zabilježbe i triviju – zaboravljaju sve ono što se dogodilo do jučerašnje utakmice. Tako su jučerašnji heroji nakon prvog poraza postali luzeri, a momčad bez ideje i perspektive nakon jednog dobrog nastupa odjednom dobiva šanse za naslov u komentarima doajena sportskog novinarstva. Eto, ekipi HNK Rijeka dogodio se prošlog tjedna jedan neočekivan i bolan posrtaj i jedan manje važan, ali ipak indikativan dobar nastup koji je pokazao da riječka ekipa i nakon psihološkog pada koji je nesumnjivo donijelo ispadanje iz Kupa može odigrati kvalitetno i osigurati visoku pobjedu.

Sve u svemu, u par dana dva nastupa toliko različita da su sportski novinari ostali u čudu…

– Elektrika

Pale se svetla, zuji elektrika
Kroz vazduh kruži čista energija…
(Bajaga & Instruktori)

Okej, priznajem, ova zadnja tema je tu samo da bih mogao citirati starog Momčila.

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

10 years ago

Tjedni retrovizor

6 years ago

Tjedni retrovizor

5 years ago
error: Content is protected !!