Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Danas je ispao tematski retrovizor, na neki način posvećen javnim službama i službenicima…

– Starci…

And it burns, burns, burns
The ring of fire, the ring of fire…
(Johnny Cash)

Vidiš kakve promjene donosi ova reformska vlada, posebice u sustavu radnih prava i penaliziranja odlazaka u mirovinu? Evo posljedice – ljudi imaju 130 godina, a još rade ”k’o zmajevi”.

– P

Life in plastic,
It’s fantastic!
(Aqua)

Vijest koja je bila vjerojatno najčitanija, ali definitivno ”najlajkanija” prošlog tjedna jest ona koja se tiče parkirališta kraj bolnice Thalassotherapia. Očito, ljude male stvari vesele, kao na primjer da ti pauk ne odnese auto dok posjećujte plastičnog kirurga

– Stega

And now we’re grown up orphans
And never knew their names…
(Goo Goo Dolls)

Naravno da ne postoji niti jedan valjani razlog zbog kojeg prijedlog HNS-a o preferencijalnom glasu na lokalnim izborima ne bi bio usvojen. Logično je da se nakon izbora na europskoj, pa zatim nacionalnoj razini, ovo pravo kojim je malo uvećana ”vrijednost” svakog pojedinačnog glasa, uvede i na regionalnu i lokalnu razinu. Jer tek kada se takva situacija u kojoj pojedinci manje brinu o tome što im kaže stranački šef, a više o tome što misle oni koji su ih izabrali, ustali kao normalna činjenica, moći ćemo računati na kvalitetne rasprave u vijećima i glasanje u skladu s kvalitetom pojedinih prijedloga, a ne ”stranačkom stegom”.

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

8 years ago

Tjedni retrovizor

11 years ago

Tjedni retrovizor

5 years ago