Tjedni retrovizor

Nova trojka za početak tjedna…

– Gori more
Send in the armada,
We’ve got bars to burn…
(The Ballroom Thieves)

‘Ajmo prvo da je neka fora vijest, pa ćemo se poslije zakopati u politiku i političke zavrzlame. Dakle – u petak navečer u Lovranu je prošlo prilično vatreno, ali umjesto da se aktivira protupožarni sustav, aktivirale su se glasnice pripadnika Armade koje su na poseban način sebi i svojim ”kolegama po navijačkom šalu” čestitali 30. rođendan. Nadajmo se da najljepši poklon za veliki jubilej stiže kroz kojih mjesec dana, a do tada, provjerite još jednom kako su Lovranci ”zapalili more’).

– Iskustvo
Stand up and face it,
Get up, don’t waste it,
What’s the worst thing that could happen?
(A)

Dajte mi šansu, rekao je. Dokazat ću se, rekao je… Možda nema iskustva, možda je posao dobio preko veze, ali mlad je, Opatijac, pristojan momak.

Uostalom, što je najgore što se može dogoditi?

– Tako je lako baum-bam-bam…
Hey Ricky,
You’re always playin’ at the club, you never let me go.
I’m beggin’ and I’m pleadin’ but you always tell me no.
(Weird Al Yankovic)

Kad je izgledalo kao da su Kastavci popili šaku apaurina, pa u političke utakmice krenuli s malo volje i još manje žestine, odjednom je sve eruptiralo. I to ne među konkuretnima i političkim suparnicima, već među stranačkim istomišljenicima, kolegama i drugovima. Prvo su krenuli HNS-ovci, koji su zaratili sa svojim stranačkim šefom Begićem, a zatim se i Branko Jani Kukurin demonstrativno ispisao iz SDP-a uz poduži esej upućen na adresu gradonačelnika Ivice Lukanovića.

Kastav je možda specifičan zbog ”incestuozne” naravi političkih sukoba, no niti Opatija nije daleko, jer teško je zamisliti da su Ivo Dujmić i članovi koalicije Za bolju Opatiju donedavno dijelili iste stranačke ambleme. U Lovranu, pak, zahvaljujući IDS-u ne nedostaje iznenađenja, a u Matuljima, čini se, tek vlada bonaca pred neveru…

U svom tom metežu, lako je ovih dana biti Riccardo Staraj.

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

10 years ago

Tjedni retrovizor

6 years ago
error: Content is protected !!