Tjedni retrovizor

Uz melodije ex-Ju glazbene estrade prisjećamo se tri ključna događaja prošlog tjedna, povezana glavnim likovima i njihovim postupcima.

– Zvijezda vlastite vizije
Niko kao ja
nikad niko, kao ja
i niko, i nikad, i niko, ja…
(Šarlo Akrobata)

Kakva je to bila sjednica Vijeća, kada je možda i najvažniji dokument kojeg su opatijski vijećnici ove godine osvojili dobio tek četvrtu poziciju u izvještaju. Dok se destinacijski akcijski plan može smatrati planiranjem budućnosti, ostale tri teme koje su zaokupile pažnju vijećnika i javnosti već spadaju pod „grijehe prošlosti“, a zabrinjavajuća zajednička poveznica među njima jest dojam da istaknuti pojedinci vladajuće opcije u Opatiji nerado govore istinu.

Prva situacija bila je ona u kojoj se „okliznuo“ gradonačelnik Ivo Dujmić, praktički okarakteriziravši incidente na opatijskom mulu i prijetnje ugostiteljima od strane službenih gradskih osoba kao – zajebanciju .

Još gore Dujmić je prošao u idućem gostovanju za podijem, jer je njegove ničim potkovane, a često ponavljane tvrdnje da plaća novopostavljenog direktora Opatije 21 Igora Štoka ne iznosi ni lipe iznad 12.000 kuna demantirao sam Štok iznijevši podatak o svojoj bruto plaći. Prema kojoj njegova neto plaća ispada gotovo 16 tisuća kuna, što je više od gradonačelničke.

No, status zvijezde večeri svojim si je ukopavanjem u vlastitu rupu priskrbio ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković koji nije dozvolio da mu činjenice pomrse dojam o vlastitoj veličini, pa je tako tvrdio da je osobno odabrao i organizirao koprodukciju Aide s riječkim kazalištem, iako je ona najavljena i u financijski plan stavljena daleko prije nego što je on postao ravnateljem.

– Splačine
Večera je gotova,
Ima puno otrova.
Svi jedemo splačine
Na različite načine…
(Riblja čorba)

Politika spinova i mazanja očiju nije dominirala samo na Vijeću, već i na tiskovnim konferencijama, pa je tako opatijski gradonačelnik svečano po treći put premijerno predstavio idejno rješenje opatijskog stadiona. No, za razliku od vijećnice gdje ga se sve češće može uhvatiti „na krivoj nozi“, u vlastitom uredu je suveren pred novinarima, što i nije osobito teško kad „sedma sila“ ne postavlja pitanja već spremno servira po tko zna koji put podgrijane splačine.

– Kuća
Zidaj kuću trokatnicu
Ali ljubi i ženicu…
(Magazin)

I za kraj, evo još jedne opatijske priče za „hat trick“ opatijske vlasti

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

4 years ago

Tjedni retrovizor

4 years ago
error: Content is protected !!