Tjedni retrovizor

retrovizorJoš jedan tjedan je prošao, još jedan retrovizor došao… U nedostatku bolje fore, evo kradem pomalo Danijelu Martinović i njene dosadne tužaljke. No, dobro, skužili ste već koncept – imamo tri događaja iz prošlog tjedna, tri komentara ispod njih i tri čitatelja koja to sve zanima.
Ne znam jeste li primjetili, ali radi se na sve strane – Volosko je pod barikadama s dva ulaza iz smjera Rijeke, centar grada okupirala je rekonstrukcija mrkata koja bi trebala biti gotova do sredine prosinca, zaleđe dobiva frišku vodu, a radit će se i nadalje, o čemu više možete doznati u nastavku.
– Kino Prvi maj
– Šta to igra večeras?
– Ne znam, jarane, života mi…
(Zabranjeno pušenje)

Više od toga kako će izgledati i što će točno sadržavati njegov interijer, zanima me kako će se novo opatijsko kino zvati. Kratkom analizom imena kino – dvorana po Hrvatskoj, ustvrdio sam da postoje dva osnovna smjera u kojem može krenuti proces smišljanja imena. Prvo je po takozvanoj ”partizanskoj” liniji, u njemu prevladavaju imena poput ”Prvi maj”, ”Partizan”, ”Balkan” i sličnih, što automatski određuje i filmove koji će se u njemu prikazivati – prednost zrnatim produkcijama od šezdesetih do ranih osamdesetih godina prošlog stoljeća. Druga je ”kapitalistička” linija, gdje je važno da kino nosi anglizirano ime – poput ”Cinestara”, ”Broadwaya (iako se radi o kazališnoj četvrti)”, ”Hollywood” koje će prvenstveno na repertoaru imati eksplozivne akcijske spektakle.
Što ako želite pogledati dobru komediju s elementima tragične drame, pitate se? Niš’ od toga. Gradsko vijeće ne trpi konkurenciju.
– Zagrebancija
Ti si moja čokolada,
ja sam tvoja čokolada,
i da nemaš onog gada,
ja bih te ljubio…
(Idoli)

Evo nam se sprema novi festival čokolade u organizaciji Turističke zajednice… Nemate pojma? Niste čuli? E, to je samo zato što ne živite u Zagrebu, gdje je održana i najavna tiskovna konferencija. Živjela decentralizacija!
– Ča je Zagreb…
Kada vidim Beč,
pada mi na pamet Suzy F.
(Azra)

… kontra punog Beča. Evo kako smo doskočili problemu nedostatka događanja u Opatiji. Pisat ćemo o Beču. Ako može TZ u Zagreb…
Davor Žic / Liburnija.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

10 months ago

Tjedni retrovizor

11 months ago

Tjedni retrovizor

5 years ago
error: Content is protected !!