Tjedni retrovizor

retrovizorFrka je. Nema se para, treba štediti na svakom koraku. U znak štednje, odlučio sam iz ovog retrovizora srezati samoglasnike, ali pobunio se slovni sindikat, pa sam im još dao i povišicu.
Tako sad moram birati riječi koje imaju čim više slovnih znakova, po mogućnosti samoglasnika ili slova ”r” ukoliko se nađe u riječi bez samoglasnika. Kao, recimo, ”krv”, ”crv” ili ”grd”… Eto, sad kad sam ispunio tu obavezu, da se bacimo na događaje od prošlog tjedna.
A bilo ih je, i to sasvim nevezanih s politikom. Recimo, pao je snijeg. Mala stvar, nije skupa, al’ čovjeka veseli. Pogotovo ako može javiti da je zatrpan u nanosu i ne može doći na posao. To je problem s internetom – snijeg na njega ne utječe…
Stoga, hajdmo u nove radne pobjede.
– Dan Republike
Danas je Dan Republike
I stari je popio malo
Na televiziji Lepa Brena
I stari se sjeća ratnih vremena
(Zabranjeno pušenje)

Oduvijek sam htio napisati jednu prigodnu temu uz Dan Republike, usporedbu stanja, pregled zbivanja, raspored programa i sve te stvari… Bio bi to jedan pametan tekst, okićen genijalnim zaključkom. Problem je što uvijek zaboravim na taj dan, a kad ga se sjetim, ne znam što bih rekao.
Pa, umjesto velikih misli, evo spota koji me jutros dočekao na mejlu….
Zabranjeno Pušenje – Dan Republike

– Mohorovičićev kontinuitet
Mohorovičićev diskontinuitet, obično zvan Moho, granica je između Zemljine kore i plašta. Moho sloj odvaaja oceansku i kontinentalnu koru od gornjeg dijela plašta.
(Izvor: wikipedia)

Evo i kod istraživača nepravilnost, kako ga je nazvao Muzur, pojavljuje se dobro znano pravilo u Gradu Opatiji – tabla ista kao i sve druge na ovom području, što znači da je isti i proizvoođač.
Sasvim slučajno, čini mi se da se radi o firmi također smještenoj u Voloskom, pa da nitko ne može reći da Andrija nikad nije ništa napravio za svoje Vološćane…
– Nova Vam Godina….
I svatko od nas,
bio mlad ili star,
Od djedice Mraza,
Sad dobit će dar…
I sretno vam Novo ljeto…
I sretno vam Novo ljeto…
I sretno vam Novo ljeto…
Sad želimo mi!
(Iz nekog starog crtića)

Poznata je stvar da se kolinje obavlja za Dan Republike, kako bi bilo kobasa za Božić i doček Nove godine… Za sve vas koji ne volite kobase, bit će pregršt drugih domaćih stvari – od Šajete do Bonace.
A mogla je ta fešta izgledati i ovako:

Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net