Tjedni retrovizor

Tlaka je po ovim toplinama pisati o politici, ali očito su političari u našim lokalnim sredinama zaključili da ne zaslužujemo ljetni odmor od njih.

Pa stoga ‘ajmo brzo kroz glavne teme prošlog tjedna, jer čeka nas more i kupanje – valja se nekako rashladiti do druge polovice tjedna kada navodno stiže zahlađenje…

– Vrtićke priče
They like a tough game, no rules
Some you win, some you lose…
(Roger Waters)

Ako niste dosad znali, eto vam ga – PGS ima svoj stav, koji nije na prodaju! Granicu su članovi vladajuće koalicije koji su odbili poslušnost svome „vladajućem“ postavili iza prireza koji je usvojen na prethodnoj sjednici Vijeća, ali prije povećanja cijene vrtića za roditelje koje nije usvojeno na ovoj.

Novostečenim stavom PGS-a, koji, kako shvaćamo, prati i IDS, manjinska „vlada“ Marija Ćikovića postala je još „manjinskija“, budući da su se dvije stranke koje zajedno drže polovinu vijećnika s liste koja je dala načelnički tim „otele kontroli“.

S druge strane, na ranijoj sjednici Vijeća suprotno stavu svojih kolega glasao je nezavisni vijećnik Dean Maslić koji je formalno član predstavničke većine, što znači da je slaganje većine postao vrlo neizvjesan posao, a kohabitaicija dobila dodatnu dozu kaosa.

– Ugovori
Do the contract hustle (yeah),
Iit’ll make me rich!
(The Boys)

Prema svemu što smo u posljednje vrijeme naučili od Grada Opatije, kod javnih radova postoje dvije vrste ugovora – ona gdje te zajebu partneri i ona gdje te zajebu izvođači radova. Zajedničko objema vrstama ugovora jest da zajeb nije utuživ.

– Bauk
Ne podnosim pettinge,
Do daske ili čedno!
Potucan loše je
Al nedotucan bijedno…
(Bijelo dugme)

Ako se realizira najavljeni dovršetak sportske dvorane u vrijednosti od 1,2 milijuna eura, Lovran će uspjeti napraviti kino i sportsku dvoranu za cijenu manju od „rupe“ u financiranju investicije u opatijski Dječji vrtić. I još će veći dio financirati iz fondova. Nekome kredit nije bauk, a nekome nije – potreban…

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

5 years ago

Tjedni retrovizor

2 years ago

Tjedni retrovizor

4 years ago
error: Content is protected !!