Tjedni retrovizor

Političke svađe prošlog su se tjedna donekle utišale, a mi se nakon višetjedne torture konačno možemo okrenuti vedrijim temama.

– Sidrun
Takes me back to the place that I know,
Down on the beach…
(Chris Rea)

Plaža Lido posljednjih je dana dosta drugačije mjesto od onog na kojem su pred par tjedana prosvjedovali Opatijci. Za vikend je održan sportski turnir u vaterpolu koji je napunio kupalište, a koncesionar Zoran Maržić izašao je u susret građanima „sa šugamanima“ i uklonio ležaljke s dodatnog dijela plaže te im tako ostavio veći prostor i slobodu. Štoviše, jutros su konobari iz Lida kupače i djecu počastili sokovima, pa ovaj zaokret u odnosima između domaćeg stanovništva i koncesionara plaže doista zaslužuje brdo pohvala. U takvim okolnostima, u kojima nositelj koncesije ima razumijevanja i za potrebe lokalnog stanovništva, a oni će mu sigurno donijeti i dodatni promet ugostiteljskih objekata, koncesioniranje plaže manje izgleda kao „okupacija“, a više kao ono što bi trebala i biti – ulaganje od gospodarskog interesa za koncesionara, ali i javnog interesa za zajednicu.

– Disko
D.I.S.C.O.
She is disco!
(Ottawan)

Kad objekt koji godinama stoji zatvoren i propada – a takvih u Lovranu ima „koš i još“, ali ipak puno manje nego koju godinu ranije – ponovo otvori svoja vrata, to je svakako razlog za čestitke i veselje.

Pronalaskom nove funkcije diskoteci koja više nikome nije potrebna, Lovran je jednim potezom ostvario dvije pobjede: pronašao je adekvatni prostor za Puhački orkestar koji mora iseliti iz (bivšeg) Društvenog doma i vratio život u jedan predugo „mrtav“ prostor.

– Čestitka
Sretan rođendan ti,
Sretan rođendan ti…
(Patty i Mildred J. Hill)

Originalna rođendanska čestitka, postavljena na jumbo-plakatu u Matuljima, svakako je zaslužila dodatni medijski prostor i u ovom komentaru…

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

10 years ago

Tjedni retrovizor

6 years ago

Tjedni retrovizor

6 months ago
error: Content is protected !!