Tjedni retrovizor

U moru groznih stvari koje smo navikli čitati u medijima i s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu, doista je nevjerojatno kad se dogodi tjedan ispunjen pozitivom, dobrim djelima i lijepim mislima, koji čovjeka u tren napuni najugodnijim emocijama.

Takav je bio protekli tjedan, pa u inat onim drugim stvarima koje bismo mogli spomenuti, a koje se ne uklapaju u takvo „stanje uma“, držimo se samo – pozitive.

– Mila
ʻCause it’s You who gives me strength
Nothing is impossible…

(Planetshakers)

Humanost kakvu se ne pamti pokrenula je cijelu Hrvatsku proteklog vikenda, a u svega tri dana postignuto je nemoguće – za liječenje djevojčice Mile Rončević prikupljeno je ne potrebnih 18 milijuna kuna, koji su se još u četvrtak činili nedostižnima, već čak 26 milijuna kuna!

Nevjerojatna je količina dobre volje, truda i energije koja je povezale brojne ljude u želji da se spasi jedan dječji život. A upravo je to i poanta društva – ne granice i zastave, Vlada i borbeni avioni, već snaga da zaštitimo one najslabije među nama u trenutku kada im je pomoć najpotrebnija. Tek tada pokazujemo da ova ljudska vrsta kao zajednica ima smisla i svrhe.

– Armada
Mi smo Armada,
I mi smo sami protiv svih!

(Blagdan Band)

Dodatnu dozu humanosti pokazali su članovi Armade, koji su slobodan vikend iskoristili za uređenje okoliša Dječje bolnice Kantrida. Odlazak u bolnicu za svako je dijete, pa i roditelja – šok, ali taj šok i strah mogu biti manji ako se nađu u ugodnom okruženju. Pokazali su da ipak nisu „sami protiv svih“ nego da mogu itekako prepoznati potrebe i želje zajednice u kojoj žive.

Ovu gestu članova navijačke skupine HNK Rijeka prepoznali su zato i brojni drugi sugrađani, pa je ovaj tekst u konkurenciji dobrih vijesti čvrsto osvojio prvo mjesto po broju čitanja, dijeljenja i „lajkova“ na društvenim mrežama.

– April
Well, life’s a train that goes from February on day by day
But it’s making a stop on April first…

(Rufus Wainwright)

I na koncu – jedna vijest koja bi bila dobra, samo da je objavljena bilo kojeg drugog dana!

Similar articles

Tjedni retrovizor

1 year ago

Tjedni retrovizor

6 years ago

Tjedni retrovizor

7 years ago
error: Content is protected !!