Tjedni retrovizor

Vratili ste se s produženog vikenda dobro odmoreni i odlično raspoloženi, i sada je vrijeme za izbor najzanimljivijih događanja iz prošlog tjedna.

– Naplata
I won’t pay,
I won’t pay ya,
No way…

(The Offspring)

Naplata parkinga kod Konzuma u Matuljima u samom je startu naišla na lavinu negativnih reakcija – nije toliko problem cijena od 5 kuna za sat, koliko činjenica da se parking naplaćuje sva 24 sata dnevno, ali i da je smanjeno vrijeme za besplatno parkiranje s nekadašnjih pola sata na 15 minuta.

S takvom situacijom teško da će naplata parkinga riješiti probleme s prometom (u mirovanju) u centru. Dok naplate nije bilo, nemoguće je bilo pronaći mjesto na ovom parkiralištu, koje je često bilo zakrčeno zaustavljenim vozilima, stoga je uvođenje naplate bilo potrebno. No, pitanje je zbog čega se nije pribjeglo modelu koji je većina građana dobro prihvatila – naplata tijekom jutra i poslijepodneva, kad je pritisak najveći, no i 30 minuta besplatnog zaustavljanja za „brzinsku kupovinu“ i obavljanje administrativnih obaveza u pošti ili općini.

Dobro, jasno je zbog čega: zbog većih prihoda. No, onda nema smisla govoriti o „redu“ kao glavnoj motivaciji…

– Marketing
I have been such a happy camper,
Forgot about my lonely home…

(Summer Salt)

„Okružen mediteranskim zelenilom u podnožju planine Učke, Smart Selection Holiday Resort Medveja predstavlja savršeno mjesto za kampiranje na Opatijskoj rivijeri“ – kaže tako stranica kampa u Medveji. Fotografije kampa pričaju neku drugu priču. Štoviše, ako se LRH odluči za iskrenu kampanju u stilu „najgoreg hostela na svijetu“, postoji sasvim dovoljno fotografskog materijala za taj marketinški potez. Inače, LRH je najavio da će u 2019. godini investirati 67 milijuna kuna u novi kamp Medveja, ali očito je da i hotelijerima obećanja traju jednako dugo koliko i političarima…

– Vrt
She’s got a secret garden,
Where everything you want
Where everything you need
Will always stay
A million miles away…

(Bruce Springsteen)

Da vas ovaj uvod u radni tjedan ne „izdeprimira“ u potpunosti, pobrinuli su se veprinački školani i njihov lijepi vrt. Priča za svaku pohvalu!

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

9 years ago

Tjedni retrovizor

7 years ago
error: Content is protected !!