Tjedni retrovizor

Tri teme s hladnog početka svibnja.

– Oči boje kestena
Okreni se malo, pogledaj u mene
Okreni se ti, pogledaj me,
Pogledaj me ti!
(Sinan Sakić)

U danima poslije Prvog maja, što zbog graha, a što zbog političkih parola, dobro dođe psihička i duhovna regeneracija, pa nam je odlično „uletio“ Braco, čovjek koji liječi pogledom. Prilično je originalna ideja da situaciju koju u svakodnevnim društvenim interakcijama smatramo neugodnom (ono kad slučajno ukrstiš pogled s drugim muškarcem pa ti je bed ali ne želiš biti prvi koji će popustiti i pogledati u stranu) pretvoriš u grupnu terapiju. Ako ste slučajno propustili Bracin pogled, ne očajavajte, na ovom linku možete ga gledati kako vas gleda koliko god hoćete.

Nema na čemu.

– Princip
Mijenjam, mijenjam se.
Stare nazore odbacit ću,
Srušiti mostove….
(Haustor)

Nakon Prvog maja i u Gradskom vijeću su zapuhali neki novi vjetrovi (he, he!). Fernando Kirigin postao je novi predsjednik, Robert Kurelić odjahao je u suton. Nije to nova vijest, no valja je zabilježilti i zbog još jednog bisera vijećnika HDZ-a Marka Ćorića koji je kazao da nema ništa protiv Kirigina, ali da neće za njega glasati jer dolazi iz SDP-a. Principijelan kakav jest, zaboravio je da je prije šest godina podržao jednog drugog kandidata, također predsjednika SDP-a, za isto mjesto.

– Direktor svemira
Ja sam genije, čudo prirode!
Sve na svitu znan i jasno mi je sve.
Ja sam genije, čudo prirode,
Čudo milenija, Superman iz sna!
(TBF)

Prilično je dug naziv radnog mjesta pročelnika Upravnog odjel za komunalni sustav i zaštitu okoliša Grada Opatije Filipa Vlaha, no ako ima još mjesta na pločici na vratima, možda ne bi bilo loše da mu se uz titulu „mag.iur.,univ.spec.crim.“ doda i „direktor svemira“.

Odgovarala bi takva titula njegovom nadmenom stavu kojim isijava u svakom nastupu. Izjave mu vrve imperativima, naredbama i zabranama u mjeri dosad neviđenoj u javnoj komunikaciji. Osobito je veselo kada u tom istom tonu mora objasniti da Grad Opatija u proračunu nema dovoljno novca da plati odvoz smeća dvaput tjedno, a da s druge strane ne želi poduplati trošak komunalija građanima koje je donedavno kao član Nezavisne liste Ive Dujmića, a odnedavno kao nezavisno i stručno tijelo Grada Opatije, uvjeravao da žive u gradu blagostanja u kojem besplatan ručak samo što nije serviran.

Doduše, riječi su išle nešto drugačije, spominjala se „neprihvatljiva financijska ponuda“, ali poanta je upravo takva – nema para da se smeće vozi dvaput. I to je onda situacija u kojoj mu čitav gard pada u vodu: nadmenost kod uspješnog čovjeka je iritantna, a kod neuspješnog naprosto smiješna.

Osim ako nije posljedica prvomajskog fažola.

Similar articles

Tjedni retrovizor

3 years ago

Tjedni retrovizor

10 years ago
error: Content is protected !!