Tjedni retrovizor

Nakon mjeseci kiše i ludog vremena, konačno nam je stiglo ljeto. Odrazilo se to na pričama koje pratimo, pa protokolarne stvari i društvena događanja istiskuju političke debate i „teške teme“, ali i u formi – uz ovakav rast temperature i sparine, tko ima volje buljiti u monitor ili mobitel i čitati dugo smišljane umotvorine bez kraja i konca?

Zato, moto ovotjednog retrovizora je – samo kratko!

– Jedni ruše…
One more cup of coffee for the road
One more cup of coffee ‘fore I go…

(Bob Dylan)

Nobelovac Bob Dylan možda nije u skladu s onim glazbenim stilom koji je proteklih četvrt stoljeća njegovala Glazbena škola Mirković u Opatiji, ali poslužit će njegovi stihovi ovom prilikom. Sve pomalo odlazi iz Opatije, ali kad utihne glazba – to je znak da nestaje i zadnja nada u spas. Čak je i na Titanicu glazba svirala dok je brod tonuo, a Opatija će, izgleda, tonuti u tišini.

– A drugi grade
When they poured across the border
I was cautioned to surrender.
This I could not do,
I took my gun and vanished.

(Leonard Cohen)

Kastav je svoj Dan grada proslavio uistinu impresivno, uz dva vrijedna otvorenja. Spomen-park kod Partizana, s dječjim igralištem te nova Kuća belice koja svojim sadržajem dodatno obogaćuje kastavski imidž grada kulture i pojačava postavu kvalitetnih zavičajnih muzeja vrijedan su dodatak svakodnevici grada koji vidljivo napreduje iz dana u dan.

– Znaci života
Oh I, oh, I’m still alive
Hey, hey, I, oh, I’m still alive…

(Pearl Jam)

Čuj, Hrvatski muzej turizma? Pa to još postoji! Čovjek se na svašta navikne, ali kad iz mrtvog tijela „trzne“ slabašni impuls života, to je doista pravi šok. Srećom, neće nas puno šokirati. Jedna izložba otvorena, pa smo mirni do jeseni.

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

7 years ago

Tjedni retrovizor

11 months ago

Tjedni retrovizor

5 years ago
error: Content is protected !!