Tjedni retrovizor

Krenuli su danas školarci na prvi dan nastave, a to je dan koji uvijek nekako ispunjava velikim očekivanjima uz pogled pun nade uprt u budućnost. Tim povodom, ovog tjedna izdvojit ćemo samo tri pozitivne vijesti, umjesto da se bavimo nekim negativnim temama…

– Frizure

I pazi da ne pokvariš modernu frizuru,
Pazi da ne pokvariš modernu frizuru…

(Valentino)

Frizerski salon Tessa u Opatiji uveo je zanimljivu novinu: besplatne frizure za školarce! Mališani koji kreću u školu velik su financijski trošak za njihove obitelji – valja nabaviti nove knjige, bilježnice, torbe, trenirke, tenisice i još koješta, stoga je ovaj primjer opatijskog salona pravi putokaz o pozitivnom djelovanju u zajednici. Nekome je ova ušteda možda značila i ručak za cijelu obitelj, nekome druženje s klincima uz sladoled, ali u svakom slučaju, radi se o vrijednoj inicijativi koja zaslužuje svaku moguću pohvalu!

– Kombi i jaslice

Separate the smoke from all the cinders,
Put another sticker on the van…

(The Hold Steady)

Mala Klana od danas se standardom priključila većim jedinicama lokalne samouprave u našoj županiji i omogućila svojim najmlađim mještanima jasličku skrb. Kad tome dodamo da su i školarci na dobitku, jer u novu školsku godinu krenuli su novim kombijem, eto dva razloga zbog čega je Klana zaslužila mjesto među pozitivcima tjedna!

 

– Eko akcija

Down here all the fish is happy,
As off through the waves they roll!

(Samuel E. Wright / Tema iz Male sirene)

Hrpa otpada koja je umjesto na za to predviđenom mjestu završila pod valovima na Kantridi, „upecana“ je i preusmjerena na deponij. Pohvale za to zaslužuje vrijedna ekipa od tridesetak ronioca koja je odradila sedmu akciju čišćenja podmorja Eko Prasac.

 

 

error: Content is protected !!