Tjedni retrovizor

Period između dva tjedna retrovizora obilježio je drastičan obrat vremenskih prilika, koji se najbolje može doživjeti kroz fotografije – prije tjedan dana ljudi su uživali u „ljetnim radostima“, da bi jučer i posljednje ostatke ljeta otpuhalo orkansko jugo.

Dok se privikavate na novo godišnje doba, evo još tri važne stvari koje su se prošlog tjedna dogodile.

– Novi horizonti
Beyond the horizon, behind the sun,
At the end of the rainbow life has only begun…

(Bob Dylan)

Novim izdavačkim poduhvatom, odnosno pokretanjem portala Lanterna, naša je regionalna informativna mreža (koja je dosad obuhvaćala portale PodUčkun.net, Torpedo.media i Tunera.info) napravila novi iskorak. Dosad smo se fokusirali prvenstveno na dnevno izvještavanje o događajima s prostora Liburnije i Istre (odnosno Rijeke ili Hrvatskog primorja, ovisno o kojem portalu govorimo), a sada ćemo taj sadržaj upotpuniti magazinskim formama: reportažama, vrhunskim fotografijama, zanimljivim temama.

Zato, ako još niste, klikinte na lanterna.news i pogledajte što smo pripremili!

– Igra za promjenu
I’d love to go back to when we played as kids,
But things change… And that’s the way it is!

(2Pac)

HNK Rijeka upisala je novi poraz, uz prilično šokantan preokret – u Osijeku su ispustili vodstvo od 0:2 da bi izgubili 3:2. Primiti tri pogotka u jednom poluvremenu, a da ti je vratar i dalje jedan od najboljih igrača u momčadi, nije baš jednostavna stvar.

Teško je oteti se dojmu da je Simon Rožman u igri „bijelih“ donio korak unazad u odnosu na Igora Bišćana, koji je ekipu relativno skromnih dometa ipak uspio držati u konkurenciji za visoka mjesta na ligaškoj tablici. Ista ekipa, kojoj su već u „Bišćanovoj eri“ spočitavali manjak ideja, sada na terenu izgleda znatno „izgubljenije“, stoga ne čudi da se sve više govori o mogućoj novoj smjeni na riječkoj klupi.

Izgleda da eksperiment zvan „dovedi simpatičnog nepoznatog Slovenca i vidi što će biti“ ipak ne daje svakog puta iste rezultate…

– Četrdeset godina
I want to retire, no longer required,
I want to get by without the man on my back…

(Kaiser Chiefs)

Odlazak kastavskog župnika Franje Jurčevića u mirovinu svakako je vijest tjedna na našim prostorima. Jedni zbog toga jedva skrivaju suze, drugi likuju, ali svi moraju priznati da je kontroverzni svećenik doista obilježio protekla četiri desetljeća u „gradu na brege“. Bez njega će život možda biti mirniji, ali svakako i manje zabavan.

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

3 years ago

Tjedni retrovizor

2 years ago

Tjedni retrovizor

10 years ago
error: Content is protected !!