Tjedni retrovizor

Prvi tjedan u ožujku nije donio neke spektakularno bitne vijesti, stoga iz „informativne ponude“ valja izdvojiti pobjedu Rijeke u Jadranskom derbiju i dva teksta zanimljiva ne samo po temi, već i po autorima…

– Rijeka moćnog toka
Like a river, like a river
Shut your mouth and run me like a river…
(Bishop Briggs)

Rijeka je u proteklom tjednu izgledala onako kako je nismo navikli previše često gledati u ovoj sezoni – moćno, sigurno i dominantno na terenu. U osveti nakon poraza od Dinama prvo je platio Inter koji je teško poražen na Ruejvici, a onda je u istom tjednu stradao i rival za drugu poziciju, splitski Hajduk. Lijepo je počelo „bijelo proljeće“!

– Trči, Marine, trči!
Run to the hills,
Run for your lives!
(Iron Maiden)

Marin Mandekić, kastavski sportaš godine, i 2020. godinu započeo je s velikim uspjesima. Njegov odličan rezultat na međunarodnoj utrci Transgrancanaria bio je i odličan povod da svoj prvi test za portale Regionalne news mreže napiše i iskusni novinar i urednik Srđan Brajčić, koji s Mandekićem dijeli „klupski dres“.

– Moć prirode
Teče i teče,
Teče jedan slap….
(Dobriša Cesarić)

Kako izgleda moć prirode u liburnijskom zaleđu, otkrio nam je Marin Aničić, poznati opatijski fotoreporter i snimatelj, koji je novi profesionalni izazov našao u vođenju portala Lanterna, dijelu Regionalne news mreže!

Kada pogledate prilog o slapovima Lovranske Drage, bit će vam jasno da je njegova odluka o novom i kreativnom „upregnuću“ svojih fotografskih vještina pravi dobitak za sve ljubitelje dobre priče i fotografije!

 

error: Content is protected !!