Tjedni retrovizor

retrovizorOh, kakav tjedan! Kakve verbalne poslastice od prvog čovjeka grada, taman da stane uz bok izjavi premijerke Jadranke Kosor o novih 150 tisuća radnih mjesta…
Čovjek prvo kaže da nema krize, pa onda uvodi antikrizne mjere. Ali vrhunac je bila prijetnja vlasniku jednog hotela na sjednici Turističkog vijeća.
O tome u nastavku…
– Go, Đani, go!
Now I’m out
Oh out of control
Now I’m out
Oh out of control
Oh help me now
(The Rolling Stones)

Stres je, očito, uzeo svoje. Izjava gradonačelnika Ive Dujmića da ”ne bismo niti znali da smo u krizi da nema zatvorenih hotela i iseljenih trgovina” spada u vrhunske bisere socijalne neosjetljivosti, otprilike tamo negdje s čuvenom izjavom Marije Antoanete koja je pučanima poručila ”neka jedu kolače”. O tome koliko je, zapravo, smiješna ta izjava, svjedoči i činjenica da ju gradske internetske stranice nisu niti spomenule u izvještaju s press konferencije na kojoj je izvaljena. Gradske PR službe, očito, brinu o imidžu našeg gradonačelnika daleko više nego on sam.
No, i taj je biser bio tek uvertira. Par dana kasnije, Dujmić se otresao na Abija Shalabija koji je spomenuo da razmišlja o tome za preko zime zatvori svoje hotele kako bi smanjio gubitke. Okej, svi se možemo složiti kako je Opatiji u interesu da joj hoteli rade čitavu godinu, no treba ipak birati nešto demokratičnija sredstva kako bi se stiglo do tog cilja.
Naime, kad se hotelijeri počnu osvrtati preko ramena da bi vidjeli prati li ih, možda, neki čudni brkati tip – tada smo ipak prešli preko svake granice…
– Treba mi nešto jače od sna…
pokreni se, izmjeni se
pokreni se, izmjeni se
dok ne pokušaš nećeš saznati
nećeš saznati tko si zapravo ti
pokreni se, izmjeni se…
(Bare)

Pokrenuta je javna rasprava o pokretanju mjera za pokretanje gospodarstva. Sve to i nije nešto ekstra, a i para je na raspolaganju daleko manje nego za doček Nove godine, ali barem se nešto… Pokrenulo. I barem je Grad Opatija priznao da postoji potreba da se nešto pokrene, jer (navodno) postoji nekakva gospodarska kriza.
Molim, neka netko javi gradonačelniku…
– Mogu i ja…
Traži se decko,
što zgodan, što jak…
(Eni)

Eto, Festival Opatija traži ravnatelja. Dirigenata, čini se, imaju i na pretek…
Davor Žic / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

Similar articles

Tjedni retrovizor

3 years ago

Tjedni retrovizor

1 month ago

Tjedni retrovizor

2 years ago
error: Content is protected !!