Tjedni retrovizor

Sportaši bez stadiona, radnici bez plaće i glazba bez riječi u novom izdanju Tjednog retrovizora.

– Sreća u nesreći
The stadium arcadium,
A mirror to the moon…
(Red Hot Chili Peppers)

Zapravo, sreća je da Opatija još nije dobila stadion. Jebiga, taman bi im izgradili nogometno igralište po mjeri treće lige, a oni bi prešli u viši rang natjecanja. A tu su ipak „ozbiljni igrači“, kojima ni Kantrida nije dobra. Ne bismo trebali forsirati tu priču oko stadiona NK Opatija barem dok klub ne prestane napredovati, da vidimo na čemu smo. U svakom slučaju, vidjet ćemo što će se prije dogoditi: hoće li grad NK Opatiji izgraditi stadion po mjeri druge lige ili će NK Opatija zaigrati u Ligi prvaka.

– Kradljivci poslova
Working all day for a mean little guy,
With a bad toupee and a soup-stained tie…
(Fountains of Wayne)

U ova teška vremena, kad ljudi ostaju bez posla, kad hoteli ne otvaraju vrata, a sezona je neizvjesna, doista je nehumano uzeti još ono malo preostalih poslova što se mogu naći u gradu Opatiji. Eto, tako se skupila ovog vikenda ekipa na Dražici, uredili, ofarbali i uredili javnu površinu! Usred bijela dana, dok ih je bilo tko mogao vidjeti! Zar se tako odnosi prema našim vrijednim gradskim firmama? Pa taj posao mogao je tri mjeseca zaposliti 40 posto kapaciteta Parkova! I još da su barem potrošili neke javne pare, ali ne – sve na donacije i volonterski rad. I to ne onaj plaćeni volonterski rad, kakav Opatija dobro zna i cijeni, nego doslovno besplatan. Zaista, takav bezobrazluk valja osuditi da ga ne bi netko slučajno ponovio na nekoj drugoj lokaciji.

– Torpedo Video Gigs
Pling-plingitiplignpiling-plig.
(Damir Halilić Hal)

Za pozitivnu, treću vijest, ovog tjedna donosimo koncert Damira Halilića Hala iz Kastva, prenošen putem Regionalne news mreže. Novi glazbeni sadržaj, odnosno projekt Torpedo Video Gigs naišao je na velik interes ne samo publike, već i glazbenika koji su objeručke prihvatili ovu sjajnu ideju Igora Modrića uz tehničku realizaciju Robija Kalčića, stoga se veselimo i novim izdanjima „live“ koncerata popularnih i kvalitetnih muzičara našeg kraja.

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

3 years ago

Tjedni retrovizor

6 years ago

Tjedni retrovizor

5 years ago
error: Content is protected !!