Tjedni retrovizor

Malo maškara, malo sporta i onda opet malo maškara u ovom Tjednom retrovizoru.

– Prioriteti
Ask me how I do it, baby,
Check your priorities…
(SayGrace)

Zanimljiva su se otkrića dogodila na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća. Ukratko – gradonačelnik Ivo Dujmić s jedne strane tvrdi da Grad Opatija neće imati novaca za gospodarstvo ukoliko ponovo „bukne“ kriza na jesen. Možda je od silne prodaje imovine zaboravio što je temeljni prihod gradskog proračuna.

S druge strane, ne vidi problem u tome da se ogroman novac troši na lokalnu novinu u kojoj se objavljuju čestitke, pozdravi, posebni prilozi o tome kako je Opatija sjajno mjesto za život i plaćeni tekstovi o tome kako grad svakim danom u svakom pogledu sve više napreduje.

Dobro su to posloženi prioriteti.

– Treće mjesto
You’re on my side, on my side
Where second place is so familiar…
(Paper Route)

Da je netko igračima HNK Rijeka prije početka sezone ponudio da je završe dvije pozicije iznad Hajduka na prvenstvenoj ljestvici, vjerojatno bi dobro razmislili o toj ponudi. Iz ove perspektive, ipak, ostaje dojam da su mogli napraviti i korak više i uhvatiti „vlak“ za Ligu prvaka. No, presudile su minute, Lokomotiva je projurila u samoj završnici. Zato valja „uzvratiti uslugu“ i pobijediti „lokose“ u Kupu kako bi i ova sezona „bijelih“ bila – trofejna!

– Balinjera promjene
The future’s in the air,
I can feel it everywhere.
Blowing with the wind of change…
(Scorpions)

Maškarani duh ponovo živi! Bravo za Emila i društvo!

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

9 years ago

Tjedni retrovizor

5 years ago

Tjedni retrovizor

5 years ago
error: Content is protected !!