Tjedni retrovizor

Čega nam fali? Imamo turista, imamo glazbe… Jedina stvar koja nedostaje za potpunu sreću je viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje. Više o tome u tri nove teme Tjednog retrovizora.

– Dobra strana korone
If I could give it all away
Will it come back to me someday?
(Placebo)

Na području Kvarnera ostvareno je prošlog tjedna 75 posto noćenja u odnosu na prošlu, rekordnu sezonu. Da je to dobar rezultat potvrđuje i činjenica da su očekivanja od sezone bila triput manja. Ključno je pitanje, koje je u nedavnoj kolumni postavio i Jurica Pavičić, možemo li preživjeti na ovakvim brojkama?

Jer, realno – čini se da su nam ove brojke upravo onakve kakve nam dopuštaju kapaciteti: umjesto nesnosnih gužvi na cestama i pretrpanih plaža, ovog ljeta gledali smo nešto drugačije slike, u kojima su i domaćini mogli naći mjesto za sebe. Mogu reći da je doživljaj mora sasvim drugačiji kad ti tuđe dupe namazano kremom za sunčanje s mirisom kokosa nije na 30 centimetara od lica, dok s druge strane miriši sarma koju je netko ponio na kupanajac…

Umjesto nižih cijena ove godine, možda bismo trebali razmisliti o njihovom povećanju iduće – pa da ostanemo na „korona brojkama“.

– Problemi
We don’t got no problems over here
The money looking right…
(Bazanji)

Opatija nema ozbiljnih problema s proračunom. Štoviše, ako je vjerovati medijima koji se iz njega obilato financiraju, opatijski proračun spada među najbolje u državi. Opatija nema niti problema sa smećem. To što smrdi, problem je Hrvatske ili Europske unije. Opatija ima samo jedan problem: nedostaje joj zaposlenih u gradskoj upravi. Srećom, i taj će uskoro biti riješen

– Programi
Čukni vo drvo
Istina e
Nadvor e prolet
Živi sme.
(Leb i sol)

Ako je nešto manje ljudi na plažama i nešto manje automobila na cestama dobra strana korona-sezone, onda je puno manje koncerata i zabave diljem Hrvatske ona loša strana. Srećom, Liburnija se i tu jako dobro drži. Nakon Jerry Ricks Blues Festivala koji je glazbom spojio sve gradove i općine, nastavljaju se zanimljiva događanja u Kastvu, Matuljima, a osobito u Opatiji. Prošlog tjedna Ljetna pozornica ugostila je dva sjajna nastupa dvoje vrsnih glazbenika – Ane Rucner i Vlatka Stefanovskog.

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

8 years ago

Tjedni retrovizor

4 years ago

Tjedni retrovizor

11 years ago
error: Content is protected !!