Tjedni retrovizor

Tri kratke za početak tjedna i kraj dana…

– Sportski život
Ne, ja ne smjem dobiti Koronu,
Imam slabo srce i loš imunitet…
Ne, ja ne smjem dobiti Koronu,
Ne bih još da idem na Ahiret!
(Zabranjeno pušenje feat. Elvis J. Kurtović)

Sportski život, čini se, nije jamstvo zdravlja. Pokazalo je to ovotjedno kolo i druge i prve nogometne lige. Orijent tako nije igrao protiv Junaka, niti Opatija protiv Solina jer je čak sedmero suparničkih igrača pokupilo koronavirus. Rijeka i Pula imali su po jednog „koronaša“ u svojim ekipama, ali to nije bilo dovoljno da se derbi dalla Učka otkaže, na nesreću Fausta Budicina koji je porazom otvorio staž na klupi Puljana. No, iz ove razlike u prvoligaškom i drugoligaškom sportu nameće se jedan zaključak. Tamo gdje je nogomet još uvijek prvenstveno zabava, igrači su prijatelji koji zajedno izlaze, druže se i izvan travnjaka i žive po principu „svi za jednoga, jedan za sve“. I ti zajedno i najebu. A tamo gdje je nogomet već ozbiljan biznis, tamo se zna što je družba, a što služba. Pa jedan ostaje za sebe, a svi ostali mogu na travnjak…

– Tržnica
Searching for a purpose or just something we can celebrate,
People take advantage of confusion in the marketplace…
(The Hold Steady)

Dosta je komplicirano kad dugovi dođu na naplatu, a u novčaniku propuh. Tako se nešto ove godine događa Opatiji, kojoj sad prijeti i mogućnost da izgubi zgradu Mrkata koju je skupo platila. Naravno, teško je vjerovati da će Komunalac prodati tržnicu, no i sama ideja već bi trebala biti prilično otrježnjujuća za opatijskog gradonačelnika Ivu Dujmića. Naime, kolege iz skupštine ovog komunalnog društva, odnosno načelnici susjednih općina, time su poslali poruku kako nemaju više namjeru trpiti i šutiti.

– Povratak
What a lovely sound
Angels all around
Saying this is where you belong…
Welcome Home!
(Michael W. Smith)

Posljednja tema u retrovizoru načelno je uvijek rezervirana za pozitivnu vijest, a teško da išta može biti pozitivno koliko vijest da se Mila vratila kući!

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

3 years ago

Tjedni retrovizor

10 years ago
error: Content is protected !!