Tjedni retrovizor

Novo izdanje Tjednog retrovizora pokazuje kako nas zanimljive teme očekuju tek kad se probijemo kroz lokalnu žabokrečinu…

Sukob
I don’t need your civil war.
It feeds the rich while it buries the poor…
(Guns’n’Roses)

Ika je proteklih tjedan dana ima više vijesti nego u zadnjih mjesec dana. S pozitivne strane, otvoren je jedan novi dodatak lokalnoj ugostiteljskoj i trgovačkoj ponudi, simpatični Le Škartoc. S negativne strane, čini se da je vrijedni javni prostor u ovom mjestu postao poprište sukoba između lokalnih poduzetnika i (dijela?) gradske vlasti, koja valjda ima neke svoje interese na tom prostoru. Znam, znam, teško je vjerovati da netko iz opatijske gradske vlasti ima pretenzije ostvarivati vlastiti interes na javnom prostoru, ali i čudnije stvari su se događale.

– Kafandžija
Kafana je moja sudbina,
Ona me je sebi uzela…
(Toma Zdravković)

Vedran Jakominić osoba je kakve su rijetkost na ovom prostoru – jednostavan, argumentiran, pošten i pun ideala, odudara od imidža tipičnog „kafandžije“ zbog kojih je ugostiteljstvo kao struka došlo na loš glas u javnosti. Upravo zato izabrali smo ga za gosta prve epizode nove emisije TV Novineta zvane Briefing (u „nultoj“ je gostovao kastavski gradonačelnik Matej Mostarac). Ako imate dvadesetak minuta vremena, poslušajte razgovor, jer istovremeno otrježnjuje i nadahnjuje.

– Film
And I’m just waiting now, for my time to come.
And I’m just waiting now, for my place in the sun.
(Nick Cave & The Bad Seeds)

Pozitivna vijest tjedna stiže nam iz „grada na brege“ koji uspješno gradi imidž „kvarnerskog Dubrovnika“ kao idealne lokacije za filmske scene. Veselimo se gledati kastavske ulice u novom nastavku hit-filma „Južni vetar: Ubrzanje“.

Similar articles

Tjedni retrovizor

8 years ago

Tjedni retrovizor

11 months ago

Tjedni retrovizor

1 year ago
error: Content is protected !!