Tjedni retrovizor

Što se dogodi kad se na istom mjestu nađu Bob Marley, Paul Simon i Dražen Turina Šajeta? Dogodi se novo izdanje Tjednog retrovizora…

– Črešnja
Slatka…
K’o lovranske črešnje
Na zajike.
(Dražen Turina Šajeta)

Za sve one koji tvrde da je nekad bilo bolje, evo kontraargumenta. Nekad je pjesnik morao biti mrtav da bi mu stihovi ušli u školske knjige, a naš Šajeta je živ, zdrav i – kanoniziran. Lijepo je da su se autori djeci sjetili približiti razliku u našim dijalektima nekim primjerima koji su im bliži i vjerojatno prijemčljiviji nego što su to „Ciklame, krvave ciklame“. Zato bravo za autore udžbenika, a bravo i za Šajetu koji će nam, nadamo se, prije neke nagrade za životno djelo, izbaciti i još koji pravi, domaći hit!

– Onlajn
God is old.
We’re not old.
God is old,
He made the mold…
(Paul Simon)

Čini se da nam se s povećanjem broja zaraženih, vraća i dio proljetne psihoze oko koronavirusa. No, možda bi umjesto ponovnog razmišljanja o općem zatvaranju, trebalo raditi prvenstveno na čuvanju najosjetljivijih članova našeg društva. Jer, što nam znači on-line nastava kad se penzići tiskaju u autobusima bez maske i bez zraka?!

– Prva liga
‘Cause if summer is here,
I’m still waiting there;
Winter is here,
And I’m still waiting there…
(Bob Marely)

Sve češće je u ovom pozitivnom završetku Tjednog retrovizora gost NK Opatija. Njihovim uspjesima najviše se može radovati opatijska gradska vlast. Ako (a kako stvari stoje, nije to suluda zamisao), uđu u Prvu ligu, eto razloga da se izgradnja stadiona odgodi za koju godinicu. Dok se, naime, ne preprave projekti tako da opatijski klub dobije stadion kakav zaslužuje. Čekali su više od stoljeća, što im znači još pokoje desetljeće?

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

6 years ago

Tjedni retrovizor

8 years ago
error: Content is protected !!