Tjedni retrovizor

Od bombastičnog početka do muzikalnog kraja, pred vama je još jedan Tjedni retrovizor…

– Eksplozivan tjedan
You trembled like you’d seen a ghost,
And I gave in…
I lack the things you need the most.

(Ellie Goulding)

Još jedan dramatičan dan proživjeli su prošlog tjedna stanovnici lovranskog naselja Rezine. Prije dva tjedna skoro ih je raznijela autobomba, a sada se ispostavilo da to nije bila jedina eksplozivna naprava smještena u dvorištu. Stoga je potpuno u pravu načelnik Bojan Simonič kada kaže da je sustav zakazao, jer je osobi s očitim psihičkim smetnjama omogućio nabavku detonatora i eksplozivnih stvari. Srećom, prvenstveno zbog pažnje stanovnika koji su znali s kim imaju posla, nije došlo do tragedije.

– Politika
Under the influence, I got no defense.
It might be criminal, but still I just can’t quit…

(Elle King)

Lista Ive Dujmića odbila je kandidirati osobu u Vijeće za koncesijska odobrenja. Napisali su da je to tijelo „pod utjecajem politike“.  Ono što nisam shvatio jest vide li tu situaciju kao problem, ili kao znak da je tu „sve pod kontrolom“ pa nemaju potrebe da se uključe u tu priču.

– Živa glazba ‘preko žice’
Suicide blonde was the color of her hair,
Like a cheap distraction for a new affair…

(INXS)

Loša je vijest da COVID udara najjače na glazbenu industriju, da su svirke uživo praktički nestale proteklih mjeseci. No, dobra je vijest da Kristina Radovčić – Kiki i Novinet dovode najbolje riječke i opatijske glazbenike izravno u vaš dom, uz emisiju „Tonska u osam“ koja se emitira svake srijede!

 

error: Content is protected !!