Tjedni retrovizor

Malo gluposti, pa još malo gluposti, pa onda malo sporta. To je današnja doza Tjednog retrovizora.

Neuništivi
Glupost je neuništiva, neuništiva, neuništiva,
Glupost je neuništiva, neuništiva, neuništiva…
(KUD Idijoti)

Koronavirus je gotovo sve pozatvarao, ali ponešto je i otvorio. Prvenstveno, otvorio nam je oči i jasno pokazao ljudsku glupost. Sve ono što smo nekako mogli ignorirati u vremenu kad smo imali druge stvari s kojima smo ispunili vrijeme, u situaciji kada smo maksimalno foksuirani na epidemiološku situaciju, puno se lakše uoči bedake. Recimo, one koji vjeruju da Billa Gatesa toliko zanima njihov život da je u tajnosti razvio submolekularne transmitore koji se mogu prenositi u cjepivu i izvještavati o lokacijama i vitalnim funkcijama „inficiranih“ osoba: „Marko je pretio i latentni je alkoholičar. Trenutačno se nalazi na toaletu, oko 17 minuta. Predviđen boravak na lokaciji: još 14 minuta“.

Ili one koji vjeruju da nitko neće prijaviti njihov „korona-party“. A kad smo kod glupana, što reći za ove?

Konstantni
You change your mind
Like a girl changes clothes…
(Katy Perry)

Ponašanje gradskih vijećnika često bi se moglo opisati epitetima iz gornje teme i stihovima KUD Idijota. Ponekad čovjeka zabrine kada vidi tko nam odlučuje o svakodnevnim životima, tko gospodari našim novcima i našim prostorom. Zapravo, ne ponekad. Zabrinut sam stalno. Prijenosi vijećničkih sjednica izgledaju kao kakav reality show. Recimo, Big Brother, samo s manje inteligentnim i manje zanimljivim ljudima.

Ali, jednako kao što se Big Brother ugasio jer jednostavno nema više ništa novog za ponuditi, tako sam smatrao da sam u petnaest godina praćenja raznih sjednica vidio sve glupsti i da me ništa ne može iznenaditi. Ispalo je da sam se prevario. Ispalo je da postoje vijećnici koji smatraju da svoje mišljenje moraju prilagoditi situaciji u kojoj se nalaze. Pa im je tako Dino Žigulić jednom najbolji kandidat za Vijeće za dodjelu koncesijskih odobrenja, a drugi put skroz bezveze. No, kada su ponovo imali priliku o tome razmisliti, opet im je bio super. I sad treba vidjeti hoće li ih ta euforija držati i do sjednice Vijeća kada će se ponovo izjašnjavati o njegovoj kandidaturi. U međuvremenu je usvojen plan upravljanja pomorskim dobrom. Sad samo treba naći nekoga da njime upravlja.

Zanimljivi
Dugo već čekam priliku pravu
Puno me toga za ovaj klub veže,
Nosim lopte i kosim travu,
Maštam o derbiju dok namještam im mreže.
(Zabranjeno pušenje)

Bogat nogometni tjedan je iza nas. Rijeka je pobjedom zaključila nastup u Europskoj ligi. Opatija je remijem zaključila sjajnu polusezonu u Drugoj HNL, a naša „Zeleno-plava liga“ ponovo je donijela mnoge zanimljive priče iz županijskih nogometnih klubova.

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

9 years ago

Tjedni retrovizor

4 years ago

Tjedni retrovizor

11 years ago
error: Content is protected !!