Tjedni retrovizor

Usred maškara, Tjedni retrovizor u kojem maski nema? Doista, neobična godina ogleda se u svakom djeliću našeg postojanja. Umjesto maski nosimo maskice, umjesto maškara, imamo ove tri teme…

Strah od igle

I‘ve seen the needle and the damage done
Llittle part of it in everyone.
 (Neil Young)

U normalna vremena, ovaj Tjedni retrovizor bio bi krcat pusnih događanja. No, nisu ovo normalna vremena, pa umjesto o pohodima zvončara i maškaranim tancima, govorimo o – cjepivu. Točnije, o njegovom nedostatku. Čini se da smo se prerano obradovali tom “čarobnom eliksiru” koji će zaustaviti pandemiju. Dinamika cijepljenja bit će sporija od očekivane, što pod znak pitanja dovodi i turističku sezonu.

Naravno, ne ovisi to samo o nama, već i o situaciji u inozemstvu. Gdje stvari isto tako nisu bajne. Pa je Njemačka, koja nam je uzor u disciplini i organiziranosti, na samom dnu po broju osoba koje su uspjeli cijepiti.

Izobilje mogućnosti

But now I’ve seen it through,
And now I know the truth:
That anything could happen
(Ellie Goulding)

Volim izbore. Naravno, najzanimljiviji dio je uvijek zbrajanje, kada svi planovi, snovi, ideje, ambicije i obećanja dobiju točnu matematičku vrijednost. Ta vrijednost predstavlja vjerojatnost koju birači daju mogućnosti da kandidat ili stranka realizira program, ali i samu ocjenu tog programa. (Ujedno, glasanje i zbrajanje bodova je i najbolji dio Eurosonga, čiju uvertiru ovog mjeseca imamo u Opatiji u vidu Dore).

No, do tog trenutka, dok svaka apstraktna mogućnost ne dobije svoj konačni brojčani ekvivalent, dok se ne odvoje uspješni od propalih, vlada prava atmosfera optimizma. Tijekom tih nekoliko mjeseci sve je moguće. Da Opatija dobije stadion. Ili da se krene u novi program gradnje POS-ovih stanova. Skoro da čovjeku bude žao što iza svakih izbora stiže razoblje triježnjenja.

Blues

So long, it was so long ago,
But I’ve still got the blues for you.

(Gary Moore)

Za kraj – malo glazbe! Rijetki su ovih (tje)dana i mjeseci koncerti i zabavna događanja, stoga u onima koji se doista održe valja uživati i više nego jednom. Srećom, koncert Opatija on Blues snimljen je od početka pa do kraja, stoga u njemu možete uživati kad god to poželite!

 

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

4 years ago

Tjedni retrovizor

5 years ago
error: Content is protected !!