Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Ičićanski škalini kojih više nema : Tijekom Dujmićeve vladavine gradom javno i privatno nikad nije bilo jasno odvojeno

Danas „điramo“ od filma do televizije…

Familija

Pa-na-na-na-na-na na…
Pa-na-na-na-na naaa…
Na na na naaaa…
(Nino Rota)

Ivo Dujmić krenuo je u borbu za novi mandat na čelu Opatije. Usprkos tome što je bio najavljivao povlačenje s te funkcije, odluka da još okuša blagonaklonost sugrađana ipak nije nešto što bi ikoga trebalo začuditi. Ono što čudi, međutim, jest način na koji je krenuo u tu političku borbu. Ta „iskrena poruka“ zvučala je više kao uvodna riječ obrane u sudskom procesu, nego kao ozbiljna najava kandidature. Umjesto ideja, Opatiji je ponudio – dinastiju. I poruku o bogatstvu njegove obitelji. Koje je, kaže, legalno stečeno.

No, to je sasvim u skladu s načinom na koji je vladao gradom, pri čemu javno i privatno nikad nije bilo jasno odvojeno. Jer, da nikad ne smiješ ići protiv obitelji, dobro je objasnio još don Corleone.

Tradicija

Rolling with the times…
Don’t be late!
(Michael Kiwanuka)

Ljubitelji Balinjerade odlučili su dokazati da su jači od korone, kiše i „zakona“. Nitko od ove trojke zasad im nije dokazao suprotno.

Emisija

I never watch TV except when I’m stoned.
Like humans do…

(David Byrne)

Ako nešto najbolje i najoriginalnije što ste ovog tjedna vidjeli na „malim ekranima“ nije naša emisija „11 manje kvarat“ uživo iz Lovrana, onda nam javite svoje preporuke…

Similar articles

Tjedni retrovizor

5 years ago

Tjedni retrovizor

5 years ago

Tjedni retrovizor

6 years ago
error: Content is protected !!