Tjedni retrovizor

Na Dan žena, za vašu se pozornost u Tjednom retrovizoru bore mladić, direktor i ljubavnik.

Mladić
May your heart always be joyful,
May your song always be sung
And may you stay forever young…
(Bob Dylan)

Salva negativnih komentara dočekala je objavu kandidature mladog Nevija Klarića, kandidata Mosta za matuljskog načelnika. I svi se svode na jednu stvar: premlad je da bi vodio Općinu. Kao da biraju Papu, pa da mora imati barem sedam banki.

Ona izreka da na mladima svijet ostaje uvijek podrazumijeva da ti mladi ostare, dođu u najbolje godine, da oni koji su im svijet “pričuvali” odsele u bolja spominjanja. A zaboravljaju da je jedan od najuspješnijih gradonačelnika, krčki Darijo Vasilić, bio ujedno i jedan od najmlađih. Kao i da je jedan od najstarijih gradonačelnika. Pa, Ivo Dujmić.
Tako da, ako već ne želite glasati za Most na ovim izborima, neka to ne bude zbog mladosti njihovog kandidata. Kad ima puno boljih razloga.

Direktor
Ovaj posal je skup prekasno je da bi sta.
Krenija sam prerano prekasno je da bi pa…
(Krešo Bengalka)

Prošli tjedan pisali smo o smjeni trenera HNK Rijeka, ovog tjedna o smjeni direktora LRH. Problem je u tome što je rok trajanja u fotelji čelne osobe najveće kvarnerske hotelske tvrtke bitno kraći od onog na klupi posrnulih nogometnih klubova.

Treći čelnik u isto toliko mjeseci znači turbulencije i nesnalaženje u možda i najvažnijem gospodarskom subjektu Opatijske rivijere. Novi vlasnik krenuo je s optimističnim najavama i lijepim obećanjima. Nažalost, u stvarnosti zasad nismo vidjeli ništa što bi podržalo taj optimizam.

Ljubavnik
The book of love is long and boring.
No one can lift the damn thing.
(Peter Gabriel)

Da nije našeg čakavskog talk-showa Rajke Jurdane Šepić, ne bih niti znao kako sam veliki – ljubavnik

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

10 years ago

Tjedni retrovizor

7 years ago

Tjedni retrovizor

2 years ago
error: Content is protected !!