Tjedni retrovizor

Iako zvuči istinito, vijest da je Opatija dobila prestižni certifikat „grad prijatelj penzionera“ ipak je prvoaprilska šala. A stvarne vijesti donosimo u nastavku Tjednog retrovizora…

– Virtualni gradonačelnik

Of this virtual insanity, we’re livin in
Has got to change, yeah…
(Jamiroquai)

U finalu prošlih lokalnih izbora, Šajeta je objavio duhoviti video pod nazivom „Pun kufer Dujmića“. Potražite ga, ponovo je aktualan. Kao i prije četiri godine, aktualni gradonačelnik pred izbore napada sa svih strana. Umirovljenici dovoljno sretni da su se niskom mirovinom kvalificirali za mito iz gradske blagajne, tako su za Uskrs dobili neočekivanu čestitku iz ureda gradonačelnika. A svima ostalima, Dujmić se u sada već poznatom stilu TV-propovjednika obratio novom poslanicom.

Mađioničar Ivo ponovo pokušava izvući zečeve iz šešira, pa najavljuje nove populističke mjere. Dvanaest godina i oko 2,5 milijardi kuna proračunskih sredstava nije mu bilo dovoljno da organizira besplatne marende i učenje stranih jezika za djecu, ali u sljedeće četiri hoće sigurno.

Možda bi to i moglo proći, da nije rekao kako je „nastavio s investicijama i uređenjima“ u ovom mandatu. Dovoljno je pogledati samo oko sebe u Opatiji pa vidjeti sve te realizirane investicije: uređenu Slatinu, trg i plažu; novu garažu na Gorovu, naravno s igralištem na vrhu; novi stadion, Dom zdravlja… A, ne vidite ih? Možda je to zato što su virtualne, baš kao i poslanice gradonačelnika na kojima se ne mora zamarati odgovaranjem na suvisle upite.

– Utrostručenje

Three’s my lucky number
And fortune comes in threes…
(Massive Attack)

Dok se u Opatiji i Matuljima politička situacija odavno usložnila i posložila, Lovranci tek otkrivaju svoje kandidate za načelnika. A prošlog tjedna broj im se – utrostručio. Uz aktualnog načelnika Bojana Simoniča koji će krenuti po svoj drugi mandat, na biračkom listiću, kao protukandidat, naći će se i njegov aktualni zamjenik Toni Družeta. A SDP je, pak, odlučio probati s nezavisnom kandidatkinjom, pa je njihov izbor – Senka Baruška. Zasad se nije puno toga čulo o izborima u Lovranu, no uskoro bi kandidati trebali dobiti „startne brojeve“, pa utrka može krenuti.

Afrika

I bless the rains down in Africa (ah, gonna take the time)
Gonna take some time to do the things we never had (ooh, ooh)
(Toto)

Nakon politike, ako vam treba malo pozitive, najbolje je baciti oko na Afrički dnevnik Olega Medice!

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

9 years ago

Tjedni retrovizor

7 years ago