Tjedni retrovizor

Malo politike, malo korone i malo omladine između za dobru mjeru.

– Implozija
But the total experience of it all
Blows me away.
Implosion…
(Killing Joke)

Rijedak je trenutak u kojem možeš vidjeti kraj jedne karijere. Uglavnom se to događa postupno, zvijedze blijede, sve dok se njihov sjaj u potpunosi ne ugasi. Samo ponekad se dogodi eksplozija supernove, trenutak u kojem je zvijezda zasjala „sjajem tisuću sunaca“ da bi u idućem trenutku zgasnula. A još su rijeđe situacije implozija, kada se zvijezda uruši u samoga sebe i – nestane.

Andrej Pošćić bio je svojevrsna zvijezda liburnijske političke scene. Mlad, pristojan, poduzetan i sposoban, djelovalo je kao da je pred njime opipljiva budućnost. No, ono što mu je nedostajalo bila je konzistentnost. Kada je u društvu Nevena Varljena napustio IDS i prešao u nezavisne vijećnike, nije to bio trenutak poraza. Štoviše, mogao je, oslobođen stranačke stege, stvoriti vlastiti „politički brend“.

Umjesto toga, doživjeli smo trenutak – implozije. Na tiskovnoj konferenciji na kojoj je obznanio svoj transfer u „suprotni tabor“ (do tada je pripadao vijećničkoj većini koja je bila suprotstavljena gradonačelniku Ivi Dujmiću i pratećoj sviti) Pošćić je odigrao svoju posljednju ulogu. Nakon toga, Ivi Dujmiću više nije potreban. Ako nakon 4 „opozicijske“ godine nije naučio da je prekršiti obećanje opatijskom gradonačelniku lako kao naručiti kavu za van, onda ga čeka gorko razočarenje. Ma kako završili svibanjski izbori.

– Mladi
Tonight,
We are young…
(Fun)

Opatija je grad za mlade. Divno. Uvijek je lijepo vidjeti grad koji pruža šansu novim i svježim licima.

– Istra(ga)
Aj lipo je u Istri
Kantati i krepati…
(Gustafi)

Zanimljiva je ta Istra. Puna Riječana… Koji u svome gradu nisu mogli popiti kavu, pa se njih stotinjak našlo u Labinu. Na poluotoku nema korone. Cijela Istra ima manje zaraženih nego prosječna riječka ulica. Ali su zato svi zaraženi ujedno i hospitalizirani. Doista zanimljivo.

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

11 years ago

Tjedni retrovizor

8 years ago