Tjedni retrovizor

retrovizorDosta o mom autu, ajmo malo o meni… Kaže tako reklama koja je trebala prikazati loš spoj (kao da Batman ide na ”dejtove”, i k tomu loše), a kažemo i mi koji ćemo vas ovog ponedjeljka udaviti s našim postignućima i rezultatima.
U ostalim vijestima, zapitajte se što će nam uopće 500 milijuna kuna od Liburnia Riviera Hotela te što da radimo s travnjakom na kojem se ne mogu igrati utakmice.
Prijeđimo na samoručno tapšanje po leđima…
– Kućni blok
Samo delan, delan, delan,
Celi dan i noć,
Ki me veruje, more zmanun poć…
(Još uvijek ne znam čija je stvar)

O, da… Bio je ovo naporan tjedan za članove portala Liburnija.net, koji su – što kao organizatori, što kao sudionici – bili angažirani na čak dva istovremena nova projekta na području Grada Opatije. Jer, dok su se Nikola i Urban igrali s baškotima i razmjenjivali sličice starih mornara kao klinci one nogometaša, mi smo na Veprnicu radili ozbiljan posao i ponovo učili ono što smo smo pamtili tisuću godina, a zaboravili samo u stotinu – glagoljicu.
Možda mislite da nije fer da sebe hvalimo, a druge kritiziramo, ali šta možemo kad smo najbolji, najljepši i najpametniji (već vidim masovni napad povraćanja kod čitatelja)… No, ipak, važno je reći da se trudimo, da nešto radimo, i da ćemo tako i nastaviti – a nadamo se da ćete nas vi i dalje svesrdno pratiti kao i do sada.
– Zmaj u travi
Raste trava zelena, zelena, zelena
Ti si ljubav jedina, jedina, jedina…
(Severina)

Ponavljanje je majka učenja, shvatila je to i Severina koja tri puta (za svaku od svojih ljubavi, valjda) ponavlja riječi zelena i jedina, pa možda do ponovljenog susreta s HNS-om i gradske strukture i svi oni zaduženi za odražvanje nogometnog igrališta ponešto i naučiti.
Jer pitanje jest – što će nam igralište za čije održavanje godišnje trošimo oko 600 tisuća kuna, ako se na njemu ne može igrati?
– Dajmo da ulažu
Hotel – ne podnosim
Hotel – motel mrzim…
(Bijelo dugme)

Sigurno je da bismo svi na mjestu hotela Zagreb radije vidjeli kongresni centar nego još jedan hotel srednje kategorije – hotela u gradu ima nekoliko desetaka, a upravo nam kongresnih prostora nedostaje kao suhoj zemlji vode. Međutim, jednako je sigurno da bismo svi radije vidjeli novo i obnovljeno zdanje na mjestu ruševine koja je zatvorena već više od desetljeća.
Čudno je što i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić ne razmišlja na sličan način – iako je upravo on vodio sve moguće predsjednike i državne dužnosnike u obilazak rugla na Slatini – nego gradska vlast uporno ”lijepi banane” na svaki pokušaj Liburnia Riviera Hotela da ulože koju kintu u Opatiju.
”Inertno orkuženje” sintagma je koju su na nedavnoj konferenciji za novinare iskoristili članovi nove Uprave LRH, misleći pritom prvenstveno na gradske strukture. U cilju poboljšanja vizure grada, zaposlenosti, ali i proračunskih prihoda – dajmo da ulažu…
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!