Tjedni retrovizor

retrovizorOsam mu desetaka i još jednog tjednog retrovizora, opet sam preskočio jubilarca! Smeten od samohvale ”iz prethodnog broja”, zaboravio sam brojiti i tako primjetiti da je ”otpisano” već 80 tjednih retrovizora te učiniti nešto u vezi toga, odnosno obilježiti taj visoki broj nekim posebnim tekstom na koji se spremam… Pa, otkako sam zaboravio na jubilarni 70. tjedni retrovizor.
Ništa, zato, ionako sam navikao čekati… Ako smo mogli čekati 40 godina da nam gradonačelnik Dujmić ostvari stoljetni san o novoj sportskoj dvorani, mogu pričekati još devet tjedana da svečano napišem jubilarni 90. tjedni retrovizor, a čak će i svečani ton bolje pasati uz božićno-novogodišnje uvjete…
Kako svako pravilo ima svoju iznimku, tako se u tjednu iza nas nije dogodilo ništa spektakularno vrijedno spomena, iako sam bio daleko od Opatije (doduše, možda ne dovoljno daleko), što znači da ću se opet morati namučiti da smislim neku temu iole vrijednu pretvaranja u jedinice i nule i vječnog čuvanja na mreži.
Ali, to je sasvim OK, jer znam da je i vama jednako mučno čitati ove tekstove koliko je meni pisati ih…
– Jesen u meni…
ring out the bells again
like we did when spring began
wake me up when September ends…
(Green Day)

Kakvo vrijeme… Vani piči trideset u hladu, grad vrvi turistima, plaže toplesom; a kad ono – jesen… Nemoguće, mislim si, da je već krenuo prvi dan jeseni. Toliko toga imao sam za obaviti prije početka jeseni – pripremiti se za novu akademsku godinu, po treći put zaredom pretposljednju u mojem obrazovanju; servisirati klimu i napuniti radijatore; staviti ljetnu robu na više police u ormaru, a zimsku spustiti niže; pogledati polaganje kamena temeljca na gradilište opatijske sportske dvorane na Lipovici…
A sad – niš od toga, pregazilo me (još uvijek lijepo) vrijeme.
– Kulturni klub
Fortunes find you
Cross out every emotion
Standing right behind
A shadow of devotion
(Culture Club)

Okrugli stol na temu kulturnog turizma u Opatiji… Koliko proturječnosti samo u jednoj rečenici… Prije svega, zašto se inzistira na nazivu okrugli stol, kad su redovito stolovi kvadratni na tim zasjedanjima, a u pravilu, nedostaje i vitezova kralja Arthura. Drugo, kulturni turizam, pa k tome još u Opatiji?
Kako sad stvari stoje, jedini način da Opatija zaradi nešto na temelju kulturnog turizma jest da Boy George održi koncert na Ljetnoj pozornici…
– Kvadrat mog stana
Eror 404 – lyrics not found…
U načelu, na ovom mjestu se ne bavimo tekstovima koji nisu objavljeni na portalu Liburnija.net, ali kako nas je Kristijan Lanča (doduše, sasvim površno) spomenuo u svom reagiranju na gradske socijalne liste objavljenom u novom broju lista Opatija, tako ćemo i mi tu temu spomenuti kod nas.
Uglavnom, smatra Lanča da su liste formirane prema krivim i nejasnim kriterijima, te da će umjesto onih kojima to stvarno treba, gradske socijalne stanove dobiti oni koji su najbolje uspjeli pronaći i primijeniti rupe u kriterijima.
AZZURRO – Nemam para nemam stana

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net