TOP LISTA: Deset najboljih opatijskih hotela po izboru turista @ Opatija

Hotel Miramar

Hotel Miramar

Top lista nova je rubrika multimedijalnog on-line magazina Pod Učkun, u kojoj ćemo povremeno donositi pregled najboljih, najpopularnijih, najzanimljivijih i drugih ”naj” u raznim društvenim i gospodarskim pitanjima – po relevantnim izvorima, ili po izboru članova redakcije. Ovog puta donosimo izbor turističkog portala TripAdvisor prema ocjenama korisnika…

Koji su najbolji hoteli u Opatiji? Prema službenoj klasifikaciji, bili bi to oni ”petozvjezdani”, kao što su hotel Ambasador, hotel Milenij ili hotel Mozart, no provjerili smo što o svemu kažu oni koji su koristili usluge opatijske hotelske industrije. Od 31 hotela u Opatiji, s portala TripAdvisor, prema ocjenama tisuća korisnika, izvukli smo podatke o 10 najbolje ocijenjenih.

10. Grand hotel ”4 opatijska cvijeta”. Ovaj ”četverostruki” hotel dobio je brojne pohvale i pozitivne ocjene korisnika, koji su ga u čak 150 slučajeva ocijenili ”vrlo dobrim” ili ”odličnim”. Ipak, rezultat mu kvari 14 loših kritika, pri čemu ga je 12 korisnika ocijenilo ”lošim”, a dvoje ”groznim”. Prema onome što se može iščitati iz komentara gostiju hotela, najveća pohvala upućena je hrani i osoblju, a najvećom manom proglašene su sobe, ali i veličina samog hotela u kojem su se mnogi gosti – izgubili…

9. Hotel Bristol. Hotel koji je nedavno promijenio menadžment, skupio je gotovo 400 komentara i ocjena gostiju, od čega ih preko pola hotel smješta u kategoriju ”odličnog” ili ”vrlo dobrog”, dok je ”slabih” ocjena dvadeset, a ”groznih” 14. Većina gostiju pohvalila je dobru lokaciju i ugodne sobe, a kritike se uglavnom odnose na hranu. Zanimljivo je da je hotel reagirao na većinu kritika, opravdavajući negativne, i zahvaljujući se gostima za pozitivne komentare.

8. Hotel Kvarner. Najstariji hotel u Opatiji (i čitavoj Hrvatskoj) prikupio je 180 komentara, koje ga u dvije trećine slučajeva prikazuju ”vrlo dobrim” ili ”odličnim”, dok je ”slabih” ocjena 18, a ”groznih” 12. Kao najveću prednost hotelu priznaju lokaciju, koja je uistinu možda i najbolja u gradu, ali se gostima nije svidjela hrana i osjećaj ”prerenoviranosti” povijesne zgrade.

7. Hotel Agava. Hotel koji je zapravo svojevrsna depadansa hotela 4 opatijska cvijeta plasirao se bolje od svog ”susjeda”, ali komentari gostiju uglavnom su hvalili i kritizirali slične stvari – plus za hranu, a minus za sobe. Od oko 190 komentara, čak 150 je ”odličnih” i ”vrlo dobrih”, dok je ”slabih” devet, a ”groznih” svega tri.

6. Hotel Royal. Najmlađi opatijski hotel skupio je i najmanji broj ocjena – svega 95, no većina mu ”ide u korist”, jer čak 85 kritika je pozitivno, a svega 4 negativne: dvije ”slabe” i dvije ”grozne”. Komentari su kao pozitivne karakteristike hotela istaknuli lokaciju i plažu, a kao negativne – cijenu. I ovaj hotel uveo je naviku odgovaranja na komentare gostiju.

5. Hotel Navis. Još jedan ”svježi” ulaz na listu opatijskih hotela, zaslužio je prilično visoku poziciju zahvaljujući dobrim ocjenama korisnika njegovih usluga. Od 130 ocjena, 110 ih je pozitivnih, a svega 9 negativnih, od čega 3 u ”najgoroj” kategoriji. Gosti hvale pogled, lokaciju i arhitekturu hotela, a poneke je zasmetala – cijena.

4. Hotel Villa Kapetanović. Još jedan objekt u vlasništvu obitelji Kapetanović zaslužio je visoku poziciju, uz drugi najmanji broj negativnih kritika. Od 230 komentara čak je 200 pozitivnih, svega 3 ”slaba”, a samo jedan izrazito negativan. Uz restoran, koji je poznat i izvan hotelske usluge, najviše pohvala zaslužilo je ljubazno osoblje, kao i atraktivan pogled na Kvarner.

3. Hotel Milenij. Perjanica grupacije Ugo od ukupno 450 komentara dobila je 370 pozitivnih kritika, dok je 18 bilo ”groznih”, a 14 ”slabih” ocjena. Gosti su pohvalili hranu, pogled i wellness usluge, a kritike se odnose na činjenicu da hotel nema privatne plaže, a dio gostiju kritizirao je i stanje soba.

2. Hotel Ambasador. Hotel Ambasdaor, najluksuzniji objekt Liburnia Riviera Hotela, zaslužio je 2. poziciju zahvaljujući čak 430 pozitivnih komentara, od ukupno 520 ostavljenih na stranicama TripAdvisora. Devetnaest gostiju dalo je slabiju ocjenu, a njih 10 – najslabiju. Hotel je dobio pohvale zbog arhitekture, no najviše kritika upućeno je zbog – starosti.

1. Hotel Miramar. Opatijski ”najprofitabilniji” hotel, očito, oduševljava svoje posjetitelje. Od gotovo 300 ocjena, čak je 290 pozitivnih, od čega 260 izrazito pozitivnih. Izrazito negativne ocjene nema niti jedne, a onih ”slabih” je svega osam. U takvom omjeru doista je teško naći kritiku, jer pojedini posjetitelji su ovaj hotel ocijenili ne samo najboljim u Opatiji, već i najboljim u kojem su ikad odsjeli…

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!