Tortille pobjednici Dana akcije

mladi1Opatija – Projekt ”Volonteri za Š.P.O.R.K.O.” grupe ”Tortille” pobjednik je prvog opatijskog Dana akcije, odlučilo je vijeće sastavljeno od učenika i učenica četiri opatijske srednje škole koje su sudjelovale na ovom projektu održanom jučer u prostorima Grada Opatije.
Na jedan dan učenici su tako saznali kako se osjećaju gradski vijećnici u međusobnoj raspravi oko raspodjele proračunskih sredstava, jer četiri ad-hoc formirane grupe ”borile” su se za financiranje svojih projekata za koje je Grad odobrio pet tisuća kuna. U raspravi su se isticale vrline svojih, a kritizirale mane tuđih projekata, i to na toliko kvalitetan način da im je čak i gradonačelnik Ivo Dujmić odao priznanje.
– Odlično ste savladali ovaj politički posao, ne bih htio naći se u situaciji da vas moram imati za oporbu, poručio je gradonačelnik Dujmić učenicima, a njegove su riječi podržali i zamjenik gradonačelnika Ernie Gigante Dešković i predsjednik Gradskog vijeća O’Brien Sclaunich.
Pobjednički će se projekt održati 30. svibnja na plaži u Ičićima, a uključivat će čišćenje plaže i okoliša, sportske igre, ples s poznatom plesnom grupom “Flame” i nastup jazz glazbenika poput Denisa Razumovića Razz-a i Spartaca Črnjarića. Za pobjedu, grupa ”Tortille” formirala je koaliciju s grupom ”Mrkvice” koja je u projektu ”Go Play!” predvidjela sportske igre mladih upravo na ičićanskoj plaži.
No, nisu ni ostali projekti bili ”za bacit”. Grupa ”Mali osmjeh” u projektu ”Volonterski rad s djecom s posebnim potrebama” zamislili su likovne radionice s djecom s posebnim potrebama, čiji bi se radovi kasnije prodavali i osigurali sredstva za daljnje aktivnosti udruge za osobe s invaliditetom grada Opatije, a grupa “Dr. Mega Mel” planirala je organizirati čišćenje i uređivanje plaže Lido, a dan pun aktivnosti završili bi projekcijom filmova o nasilju nad mladima.
Peta, novinarska grupa, također je bila veoma zaposlena na ”Danu akcije” – pažljivo su bilježili događaje za novine “Orange Post” koje će biti objavljene i prezentirane javnosti tijekom realizacije pobjedničkog projekta.
Ivan Mellor

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net