Tradicionalna posjeta pobratimljenom gradu Castel San Pietro Terme obilježena koncertom Midnight Blues Banda

castel_san_pietro_terme_2016_bratimljeni_grad_posjet_midnight_blues_band-1

Upravo su Staraj i njegov band u subotu na trgu ispred gradske biblioteke upriličili nezaboravan koncert pred ispunjenim javnim okupljalištem u trajanju od sat i trrideset minuta, a ovoga puta sav repertoar bio je predstavljen na talijanskom jeziku.

castel_san_pietro_terme_2016_bratimljeni_grad_posjet_midnight_blues_band-5

Mošćenička Draga / Castel San Pietro Terme – Delegacija liburnijskih gradova i općina i ove godine posjetila je talijanski Castel San Pietro Terme, grad-pobratim s Opatijom, Matuljima, Lovranom i Mošćeničkom Dragom, čije je pobratimstvo duže od trideset godina započelo još u vrijeme kada su svi oni bili jedinstvena jedinica lokalne samouprave, Općina Opatija.

U delegaciji su sudjelovali vijećnica Ksenija Baždarić kao predstavnica Opatije, zamjenik načelnika Vedran Kinkela te potpisnik bratimljenja prije tridesetak godina u Opatiji, Vinko Surina iz Rupe kao predstavnici Matulja, zamjenik načelnika Branislav Petković uime Lovrana, te uime Drage zamjenik načelnika Riccardo Staraj kojeg je pratio i njegov Midnight blues band u sastavu Marko Sedlak – gitara, Edi Lazarić – bubnjevi, Marko Žele – bas gitara.

castel_san_pietro_terme_2016_bratimljeni_grad_posjet_midnight_blues_band-3

Upravo su Staraj i njegov band u subotu na trgu ispred gradske biblioteke upriličili nezaboravan koncert pred ispunjenim javnim okupljalištem u trajanju od sat i trrideset minuta, a ovoga puta sav repertoar bio je predstavljen na talijanskom jeziku. Uz vlastite skladbe odsvirani su neki blues standardi, a ovu promociju albuma Midnight Man Talijanu su popratili velikim aplauzom osobito zbog truda kojeg je band uložio da se cijeli program izvede na njihovom jeziku, te su ih pozvali da nastup ponove i iduće godine.

Nakon koncerta, Staraj je kazao da je talijanski njemu drugi jezik, no ipak je koncert bio zahtjevan jer je recitacije i pjevne dionice potpuno drugačije izvoditi na talijanskom.

castel_san_pietro_terme_2016_bratimljeni_grad_posjet_midnight_blues_band-2

Prije koncerta, održana je svečana sjednica u gradskoj vijećnici gdje su se osim načelnika Tintija obratili i predstavnici hrvatskih općina i gradova. Inače, ova posjeta održana je povodom proslave Dana Općine Castel San Pietro Terme i uoči tradicionalne utrke Carrera Autopodistica na posebno izrađenim vozilima (svojevrsnim bolidima bez motora) koji se guraju ulicama staroga grada te nizbrdicama gdje sami hvataju brzinu.

– Nagrade su velike, tradicija vrlo duga (započela davne 1954. godine) a ove brzinske krasotice vrijede od 20.000 – 45.000 eura! Dakle, jasno je da utka na vrlo visokom nivou. Naša delegacija bila je iznimno toplo primljena, počašćena i nastavno na vrijedan dugododišnji trud oko održavanja odnosa Općina Opatija – Draga – Lovran – Matulji – Castel San Pietro od strane Vinka Surine, prijateljska relacija ostati će temelj za sve sadašnje i buduće kulturne i gospodarske projekte koje će ove općine i gradovi činiti, prenio je dojmove Riccardo Staraj.

castel_san_pietro_terme_2016_bratimljeni_grad_posjet_midnight_blues_band-6

Davor Žic / PodUčkun.net