Tradicionalna proslava blagdana Velike Gospe održat će se sutra u crkvici u Kraju

U atriju crkve uz duhovnu glazbu svoje stihove će čitati izv.prof.dr.sc. Vjekoslava Jurdana, Sanja  Albaneže, Marina Česen, Bruna Štroligo, Nadija Rubeša i Rikardo Staraj.

Kraj – Tradicionalna proslava blagdana Velike Gospe održat će se sutra, u četvrtak 15. kolovoza u 18 sati u crkvici u Kraju. Već drugu godinu proslava će proteći bez svete mise.

– U ovoj malenoj, potpuno restauriranoj zavjetnoj crkvici, sa zavjetnim slikama i replikom opruke na glagoljici iz 1521. godine još uvijek živi duh molitve, zahvale, zazivanja Gospe u najtežim i onim radosnim trenucima. Generacijama se hodočastilo u ovo maleno, za domicilno stanovništvo, Veliko svetište, gdje su se  do pred dvije godine redovito na blagdan Velike Gospe služile Sv. mise koje su ukinute iz nepoznatih razloga, kazali su organizatori događanja iz Udruge građana Kraj, koja u čast Majke Božje organizira „Recital duhovne poezije“.

U atriju crkve uz duhovnu glazbu svoje stihove će čitati izv.prof.dr.sc. Vjekoslava Jurdana, Sanja Albaneže, Marina Česen, Bruna Štroligo, Nadija Rubeša i Rikardo Staraj.

– I ove će se godine  štovaoci Velike Gospe, u miru i ozračju karizmatičnog okruženja, moći utočiti u svoje misli i srce uz ugodno druženje kao što je odvajkada bilo, poručili su iz udruge.

Realizaciju  manifestacije su pomogli Općina Mošćenička Draga i Turistička zajednica općine Mošćenička Draga.

error: Content is protected !!