Tradicionalna utrka Giro di Marunada ove godine je obogaćena i večernjim programom Mrak Bike @ Lovran

Arhiva: Start utrke Giro di Marunada

Arhiva: Start utrke Giro di Marunada

Sama biciklijada Giro di Marunada održat će se u nedjelju, sa startom s lovranskog mula u 10.30 sati. Sudionicima su na izboru dvije staze – duža od 33 kilometra, te ona kraća koja iznosi 18 kilometara.

Lovran – Tradicionalna biciklistička razonoda Giro di Marunada ove godine, za svoje 13. izdanje, dobila je i svoju noćnu verziju – prvu rekreativnu enduro biciklijadu Mrak Bike, koja će se održati u subotu, 24. listopada, sa startom s lovranskog mula u 16.30 sati.

Prijevoz za bicikliste i njihove bicikle organiziran je do prijevoja Poklon na Učki, odakle se kreće u avanturu kada bude dovoljno – mrak! Naime, planirana je staza od Poklona preko Vele i Male Učke, duga otprilike 40 minuta po asfaltiranim lokalnim cestama, nakon čega kreće spust šumskim puteljcima do Lovrana.

Kako su istaknuli organizatori – ”tko izdržio zaslužio je ‘mrak’ večeru na Marundi u Lovranu”. Sama biciklijada Giro di Marunada održat će se u nedjelju, sa startom s lovranskog mula u 10.30 sati. Sudionicima su na izboru dvije staze, pri čemu ona kraća ide preko Lovrana, Lignja i Lovranske Drage do Doreća i duga je 18 kilometara, dok ona duža nakon toga nastavlja preko Tunela Učka, Ininog odmarališta i Ranča Bubač te Grnjača natrag do Lovrana, što sve skupa iznosi oko 33 kilometra.

Organizatori su istaknuli kako je biciklistima osigurana promotivna majica Giro di Marunada, stručno vođenje članova ekipe BBK Marun, okrjepe na više mjesta duž staze, večere po povratku u Lovran te dobra zabava na Marunadi.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!