Tradicionalna zavjetna fešta na Gradini za 1. maj @ Šapjane

gradina_sapjane

Program organiziraju Mjesni odbor i udruga ”Mačkare”, a započinje u 11 sati zavjetnom misom Majci Božjoj Gradinskoj, nakon čega slijedi zabavni dio programa s bogatom tombolom i zabavnim igrama.

Šapjane – Matuljci se za 1. maj tradicionalno okupljaju u Šapjanama, jer već punih 67 godina na Međunarodni praznik rada tamošnje brod Gradina iznad samog mjesta ugošćuje feštu na koju su se mještani ”zavjetovali” krajem drugog svjetskog rata.

– Tradicionalna fešta ”Gradina 2013” za mještane ima povijesni i zavjetni značaj, a održava se od 1946. godine u zahvalu za spasenje Šapjana od razaranja i teške ratne sudbine koja je zahvatila susjedna sela Lipu i Mune u Drugom svjetskom ratu, kazala je Ivana Bratović, potpredsjednica Mjesnog odbora Šapjane.
Program organiziraju Mjesni odbor i udruga ”Mačkare”, a započinje u 11 sati zavjetnom misom Majci Božjoj Gradinskoj, nakon čega slijedi zabavni dio programa s bogatom tombolom i zavavnim igrama.

– Hrane i pića neće nedostajati, kao ni domaće muzike, za koju će se pobrinuti već poznati domaći muzičari. Pozivamo sve ljude dobre volje i željne zabave da Prvi maj provedu u prirodi i domaćem okruženju, a u slučaju kiše program ćemo preseliti u Dom Šapjane, kazao je predsjednik MO Matej Surina.

Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net