VIDEO: Tradicionalni Novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Lovran @ Opatija

Arhiva

Arhiva

Kao uvod u opatijski koncert, orkestar će održati i promenadni koncert ispred kina Lovran u 18:30 (ukoliko vremenske prilike to budu dopuštale). Ulaz na koncert je besplatan, a dobrovoljnim donacijama pomažete nabavku novih uniformi za orkestar.

Opatija – Tradicionalni Novogodišnji koncert koji se već preko 40 godina tradicionalno održava u Lovranu, ove godine godine će se održati 27. 12. 2013. u opatijskoj multifunkcionalnoj dvorani Marino Cvetković s početkom u 20:30.

Kao uvod u opatijski koncert, orkestar će održati i promenadni koncert ispred kina Lovran u 18:30 (ukoliko vremenske prilike to budu dopuštale).

pol_novogodisnji_koncert_2013

– Zahvaljujući suradnji općine Lovran, grada Opatije, te općina Matulji i Mošćenička Draga, ovo izdanje možemo nazvati Liburnijski novogodišnji koncert. Ovim koncertom ujedno započinje obilježavanje 170 godina turizma na opatijskoj rivijeri. Uz nas će nastupiti i gosti, prijatelji našeg orkestra. Orkestrom ravna maestro Miodrag Kašić. Ulaz na koncert je besplatan, odnosno vašim donacijama pomažete nabavku novih uniformi za orkestar, kazao nam je David Kurti, ispred Puhačkog orkestra Lovran.

Osim novogodišnjeg koncerta, lovranski puhači održati će Silvestarski koncert, 31. prosinca od 11:30 (centar Lovrana) ispred zgrade općine kojim službeno završavaju godinu i uz rezanje torte proslavljaju uspješnu 2012.

– Novu 2014. započinjemo radno, nastupima na novogodišnjim zdravicama općine Lovran i Grada Opatije. Spomenutim nastupima završavamo vrlo aktivnu godinu djelovanja orkestra. Puhački orkestar Lovran postao je jedan od zaštitnih znakova liburnijskog kraja. Svojim specifičnim repetoarom plijeni pažnju domaće i strane publike te redovito osvaja nagrade. Ove smo godine organizirali odlično posjećene manifestaciju 21. Međunarodni festival puhačkih orkestara „Naš svijet je Glazba“ u Lovranu i Opatiji početkom svibnja, a sudjelovali smo na brojnim manifestacijama na Liburniji i šire. Predstavili smo kulturnu i turističku ponudu našeg kraja na turnejama u Poljskoj i Mađarskoj.

N. Cvjetović / PodUČkun.net
Video: Foto Luigi

error: Content is protected !!