Tragovima Austro-Ugarske Monarhije – posjet austrijskih baruna i grofova

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ova grupa pod vodstvom barunice Freudenthal već treću godinu zaredom putuje u područja koja su nekada pripadala Monarhiji, a do sada su posjetili Zagreb, Dubrovnik, Split, Šibenik i Trogir te Sarajevo i Crnu Goru.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opatija – Tridesetak članova uglednih austrijskih obitelji i potomaka nekadašnjeg austro-ugarskog plemstva, grofovi, baruni i plemeniti, posjetilo je Opatiju u sklopu svog putovanja “Tragovima Austro-Ugarske Monarhije”.

Ova grupa pod vodstvom barunice Freudenthal već treću godinu zaredom putuje u područja koja su nekada pripadala Monarhiji, a do sada su posjetili Zagreb, Dubrovnik, Split, Šibenik i Trogir te Sarajevo i Crnu Goru. Zanima ih kakve je tragove ostavila vladavina Monarhije, posjećuju mjesta i građevine iz tog doba, a od turističkih vodiča saznaju razne priče o životu i značajnim osobama koje su tu živjele. Ove su godine posjetili Pulu koja je bila ratna luka austrougarske mornarice, Poreč u kojem su vijećnica i mnogi hoteli i vile sagrađeni u to doba i otok Krk koji su posjećivali tadašnji aristokrati i turisti. Krajnji im je ovogodišnji cilj Opatija – koju su Habsburgovci pretvorili u omiljeno odredište pripadnika austrijske i europske aristokracije i plemstva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U paviljonu Šporer pozdravili su ih predstavnici opatijske gradske vlasti, uručili im prigodne poklone te ih pozvali da posjete Bečki bal.

– Prvi su nam utisci prelijepi, krasno vrijeme, divni parkovi, hoteli i vile te arhitektura koja je sačuvala austrougarski šarm. Već sada mogu zasigurno reći da ćemo u Opatiji provesti nekoliko prekrasnih dana, istaknula je barunica Freudenthal zahvalivši na lijepom dočeku.

K. Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!