Travnjak NK Opatije na 'popravnom ispitu'

hns_logo_rep…trenutno stanje travnjaka i infrastrukture ne udovoljavaju kriterijima za odigravanje utakmice reprezentativnih selekcija U-19 između Hrvatske i Luxemburga – planirane za listopad…
…ovog tjedna je delegacija HNS-a, na čelu s glavnim tajnikom Zorislavom Srebrićem, stigla u inspekciju infrastrukture…

Opatija – U sklopu obilježavanja sto godina postojanja NK Opatije, tijekom cijele ove godine, jedna od želja nove uprave, ali i igrača, je gostovanje (odigravanje kvalifikacijske ili pripremne utakmice) jedne od mlađih reprezentativnih uzrasta u Opatiji.
Temeljem uspostavljenih kontakata (što usmenih što pismenih) i danog obećanja od strane glavnog tajnika HNS-a, Zorislava Srebrića, da će o molbi NK Opatije raspravljati IO HNS, ovog tjedna je delegacija HNS-a, na čelu s glavnim tajnikom Zorislavom Srebrićem, Brankom Kajfešom i Ivan Peraić, stigla je u Opatiju u ulozi ‘izvidnice’ te snimanja stanja infrastrukture opatijskog nogometnog igrališta.
Delegaciju HNS-a primili su predsjednik i tajnik NK Opatija, Milan Korolija i Zdravko Šimić, a u obilasku su im se pridružili direktor gradske tvrtke Parkovi, Željko Mikulandra, pročelnik UO za financije i društvene djelatnosti Danijel Jerman, a pri kraju posjete priključio se i gradonačelnik Ivo Dujmić.
– Delegacija HNS-a nije bila baš zadovoljna s trenutnim stanjem travnjaka i svlačionica koji u ovakvom stanju ne udovoljavaju kriterijima za odigravanje utakmice reprezentativnih selekcija U-19 između Hrvatske i Luxemburga u sklopu kvalifikacija, koju je HNS planirao da se odigra 19. listopada 2011. u Opatiji. Nakon otprilike jednosatne ”inspekcije“ dogovoreno je da će sutra u Opatiju stići stručna ekipa HNS-a koja će još jednom pregledati stanje travnjaka i pratećih prostorija, te predložiti hitne i potrebne preinake kao glavni preduvjet za odigravanje, vjerojatno prve reprezentativne nogometne utakmice, ikad odigrane u Opatiji, kazao nam je Mladen Sinožić, dopredsjednik NK Opatije.
Što bi ova utakmica značila za NK Opatiju ne treba posebno isticati, a nadamo se da će i Grad Opatija, kao vlasnik igrališta, usprkos recesijskim vremenima pokazati dobru volju i iznaći potrebna financijska sredstva kako bi travnjak i svlačionice doveli u stanje koje bi udovoljilo strogim zahtjevima i kriterijima UEFA-e za odigravanje utakmica ovog ranga.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!