Traže se javno priznati

priznanjaOpatija – Grad Opatija objavio je natječaj za dodjelu javnih priznanja, i to u tri kategorije – imenovanje počasnim građaninom, nagrada Grada Opatije za životno djelo i nagrada Grada Opatije. Počasnim građaninom Grada Opatije može se imenovati fizička osoba koja nema prebivalište na području Grada Opatije, a istakla se naročitim zaslugama za Grad Opatiju. Imenovanje počasnim građaninom znak je počasti i ne daje nikakva posebna prava, a može se i opozvati ako se izabrani pokaže nedostojnim takve počasti.
Nagrada Grada Opatije za životno djelo može se dodijeliti jednoj fizičkoj osobi godišnje ukoliko joj do sada nije bila dodijeljena. Nagrada za životno djelo je javno priznanje koje se dodjeljuje za cjelovito djelo koje je pojedinac ostvario u tijeku svog radnog vijeka i koje predstavlja izuzetan i osobito vrijedan doprinos razvoju Grada Opatije iz sljedećih područja: kulture, gospodarstva, znanosti, odgoja i prosvjete. zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, športa i tjelesne kulture, prostornog uređenja i zaštite okoliša. Ona iznosi 20 tisuća kuna.
Godišnja nagrada Grada Opatije je javno priznanje koje se može dodijeliti za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja u domeni gospodarstvenog, kulturnog i društvenog života Grada Opatije fizičkim i pravnim osobama, ostvarenih u protekloj kalendarskoj godini.
Pravo nominacije kandidata imaju radna tijela Vijeća, barem jedna trećina vijećnika te udruge građana s područja Opatije, a njih razmatra Ocjenjivački sud – predsjednik Nikica Pažin, i članovi Irene Munda, Vili Glogović, Radojko Martinčić, Ronald Ribarić, dr. Arsen Stanić, Damir Lovreković, Duško Paro i Zoran Didek. O nagrađenima konačno odlučuje gradonačelnik Ivo Dujmić.
Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!