Traže se nove čakavske šansone: Natječaj za 16. ČAnsonfest otvoren do 30. travnja @ Kastav

Osim glavne Večeri novih skladbi, 16. ČAnsonfest ponuditi još nekoliko umjetničkih programa. Tijekom tri dana njegovog trajanja, od 26. do 28. kolovoza, u festivalskom programu će se naći Okrugli stol, likovna izložba, akustična glazbeno-poetska večer šansone Na kastafskeh šternah s nastupom renomiranih šansonijera.

Kastav – Natječaj za skladbe šesnaestog izdanja Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2020. koji će se održati krajem kolovoza na zatvaranju ovogodišnjeg 29. Kastafskega kulturnega leta u Kastvu otvoren je do 30. travnja.

Skladbe upućene na Natječaj moraju biti pisane u duhu i u obliku karakterističnom za šansonu: strofna ili prokomponirana pjesma slobodnog glazbenog oblika uz korištenje sredstava i postupaka karakterističnih za glazbeni stil šansone, pri čemu je glazba u službi stihova. Stihovi moraju biti pisani na čakavskom dijalektu Sjeverno-jadranskog primorja ili Istre.

Izborna komisija će od svih skladbi pristiglih na Natječaj odabrati ukupno najviše 16 njih koje će biti izvedene u Večeri novih skladbi 16. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2020., a obavijest o uvrštenju skladbi u program Festivala bit će objavljena natjecateljima najkasnije do 15. lipnja 2020. godine.

Više informacija o natječaju dostupno je na stranicama Festivala.

– Ovogodišnje izdanje ČAnsonfesta će, kao i prethodnih godina, dodijeliti 4 nagrade i to: Nagradu za najbolji tekst, Nagradu za najbolju skladbu – ČAnsonu – u cjelini, Nagradu za najbolju interpretaciju i Nagradu publike. Ovogodišnje izdanje Festivala nastavit će s obogaćivanjem programskog sadržaja manifestacije, čime se započelo 2016. godine pa će, osim glavne Večeri novih skladbi, 16. ČAnsonfest ponuditi još nekoliko umjetničkih programa. Tijekom tri dana njegovog trajanja, od 26. do 28. kolovoza, u festivalskom programu će se naći Okrugli stol, likovna izložba, akustična glazbeno-poetska večer šansone Na kastafskeh šternah s nastupom renomiranih šansonijera i na kraju Večer novih skladbi, istaknuli su organizatori iz Udruge Kanat – Kastav.

error: Content is protected !!