Traže se novi ‘domaći hitovi’: Objavljen natječaj za skladbe festivala MIK 2020.

elja je organizatora da si autori daju oduška u svojoj kreativnosti i originalnosti, poštujući uvjete natječaja, među kojima je najznačajniji taj da stihovi moraju biti pisani na čakavici Istre i Kvarnera i jadranskih otoka, odnosno na hrvatskom jeziku ukoliko su tematikom vezani uz Istru i Kvarner ili da u glazbi moraju biti korišteni etno-elementi istarskog i kvarnerskog podneblja.

Rijeka – Festival Melodije Istre i Kvarnera već je u punoj fazi priprema za svoju 56. godinu. Jedini putujući festival u Hrvatskoj će na put u lipnju naredne godine i opet će donijeti puno dobrih, novih skladbi, kako to već desetljećima biva.

Podsjetimo, svake se godine festival pomlađuje i donosi nove zvuke nikad ne zaboravivši svoju važnu ulogu u očuvanju tradicije ovog podneblja, glazbenog izričaja, dijalekta… Shodno navedenom i ovogodišnji natječaj je usmjeren upravo ka tim posebitostima ovog festivala, a otvoren je sve do 31. siječnja naredne godine. Organizator i ove godine očekuje tradicionalno velik odaziv autora koji prijavljuju svoje skladbe, od kojih će komisija odabrati one najbolje koje će se predstaviti publici u gradovima domaćinima, ali i širokoj javnosti putem medija.

Želja je organizatora da si autori daju oduška u svojoj kreativnosti i originalnosti, poštujući uvjete natječaja, među kojima je najznačajniji taj da stihovi moraju biti pisani na čakavici Istre i Kvarnera i jadranskih otoka, odnosno na hrvatskom jeziku ukoliko su tematikom vezani uz Istru i Kvarner ili da u glazbi moraju biti korišteni etno-elementi istarskog i kvarnerskog podneblja.

Više informacija dostupno je na stranicama MIK-a.

error: Content is protected !!