Traže se sudionici programa manifestacije Srednjovjekovni Veprinac – Markova @ Opatija

Osnovni cilj projekta je revitalizacija kulturno-povijesne baštine u ruralnoj i turistički još uvijek nedovoljno otkrivenoj sredini kroz srednjovjekovnu manifestaciju.

Opatija – Posljednjeg vikenda u travnju na Veprincu će se održati manifestacija Srednjovjekovni Veprinac – Markova, a organizatori iz Udruge Merlin pozivaju sve zainteresirane da im se jave radi sudjelovanja u programu.

– Volite srednji vijek i možete svojim proizvodima, umijećem ili talentima povezanim uz temu srednjeg vijeka doprinijeti obogaćivanju programa manifestacije Srednjovjekovni Veprinac – Markova? Javite se organizatoru Udruzi Merlin u facebook inbox ili na mail merlin1@optinet.hr radi daljnjih dogovora. Udruga Merlin je otvorena za suradnju s drugim udrugama, obrtnicima, fizičkim osobama i drugim potencijalni sudionicima, poručili su iz udruge.

Riječ je o dvodnevnoj manifestaciji oživljavanja srednjovjekovne povijesti starog grada Veprinca, koja bi se odvijala zadnji vikend u mjesecu travnju (subota i nedjelja), te bi bila neposredno vezana uz tradicionalno održavanje pučke fešte Markove – proslave povodom proslave veprinačkog sveca zaštitnika sv. Marka.

Osnovni cilj projekta je revitalizacija kulturno-povijesne baštine u ruralnoj i turistički još uvijek nedovoljno otkrivenoj sredini kroz srednjovjekovnu manifestaciju.

Od 2016. Udruga Merlin je započela suradnju s Kulturnim društvom Leprinac, koji već niz godina organizira pučku feštu Markovu, a u cilju obogaćivanja navedenog programa, te je u starom gradu Veprincu već nekoliko godina za redom organiziran Srednjovjekovni samanj i kamp sa prezentacijom srednjovjekovnog načina života iz 15. stoljeća.

– Na sajmu ćete moći vidjeti originalno kostimirane osobe u ambijentu srednjovjekovnih zidina i starih kamenih kuća, te prezentaciju srednjovjekovnog načina života, srednjovjekovnu glazbu, kuhinju, tematske radionice, zanate (tokarstvo, lončarstvo itd.) i ratovanje (viteške borbe mačevima, streličarstvo). Kao posebna atrakcija za djecu u sklopu kampa će biti postavljen srednjovjekovni vrtuljak, kazali su iz udruge Merlin.

Manifestaciju organizira Udruga za promicanje kreativnosti Merlin u suradnji sa Udrugom za oživljenu povijest Ordo Sancti Viti.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!