‘Trećemajke’ i njihova djeca gladuju, pomozimo im ovog petka odazivom na humanitarnu akciju

Drage moje sugrađanke i sugrađani, znam da ne trebate prizivati svoju savjest, jer ste već nebrojeno puta pokazali da je imate. Znam i da onaj tko ne može podnijeti kišu, ne može očekivati ni dugu. Naše hrabre trećemajke podnijele su kišu, zato budimo mi njihova duga. Hvala vam, stoji u pozivu koji potpisuje Jasna Vrhovac.

Rijeka – Humanitarna akcija za žene i majke, bivše ‘trećemajke‘ održat će se u petak 10. svibnja od 17 do 19 sati u Liburnijskoj ulici na Kantridi, na parkingu kod autopraone, stoji u apelu koji je objavila Jasna Vrhovac, jedna od inicijatorica dosadašnjih humanitarnih akcija za ‘trećemajce’.

— Pokušajmo samo zamisliti da djetetu ne možemo spremiti ručak, dati mu novac za marendu, a kamoli poneki slatkiš… to već spada u luksuz. Djeca naših sugrađanka, bivših trećemajki i sada bivših djelatnica PIS-a (poslovno-informacijskog sustava) su gladna, kao i one same. Plaću nisu primile od rujna prošle godine, iako su redovito dolazile na posao. Što je još žalosnije, zarađeni novac nikada ni neće dobiti. Neke odrađuju otkazni rok, a neke su potpisale izjavu da to ne žele kako bi što prije dobile koju kune s biroa, što im i neće puno pomoći, jer su već odavna ovršene, a poneke i pred deložacijom. Slijedom navedenog vas molim, pomozimo im. Nahranimo ih bar na nekoliko dana. Hitno su potrebne ove namirnice: trajna salama, sir, paštete, namazi, tune; svježe povrće i voće i konzervirano povrće; higijenski pribor; mlijeko, keksi; prašak za robu, deterdžent za posuđe te bonovi od trgovačkih centara za kupnju mesa (bojimo se da se meso ne pokvari, jer će se humanitarna pomoć dijeliti u subotu). Brašna, pašte, ulja i fažola ne trebamo u velikim količinama jer imaju ponešto od prethodnih akcija. Baziramo se na konkretnu hranu, da odmah nešto mogu pojesti. Konkretne hrane im kronično nedostaje. Sram me tražiti kavu, no radost u očima prilikom zadnje humanitarne, kada sam svakome kupila po pola kilograma kave me ponukala da vas i to molim. Pile bi one kavicu, ali mjesecima je nemaju. Drage moje sugrađanke i sugrađani, znam da ne trebate prizivati svoju savjest, jer ste već nebrojeno puta pokazali da je imate. Znam i da onaj tko ne može podnijeti kišu, ne može očekivati ni dugu. Naše hrabre trećemajke podnijele su kišu, zato budimo mi njihova duga. Hvala vam, stoji u pozivu koji potpisuje Jasna Vrhovac.

error: Content is protected !!