Treći „Džep“ – dječji obiteljski festival malih i minijaturnih scena na rasporedu ovog vikenda @ Brseč

Arhiva

U dva festivalska dana predstavit će se tri predstave za djecu, izložba te dvije radionice za najmlađe, obitelj, ljubitelje kazališta i sve one koji će to tek postati. Programi su prilagođeni obitelji, djeci uzrasta od 18 mjeseci do 14 godina, istaknuli su organizatori.

Brseč – Treći „Džep“ – dječji obiteljski festival malih i minijaturnih scena održat će se ovog vikenda, 14. i 15. srpnja na lokacijama „Najmanjeg kazališta na svijetu“ i starogradske jezgre srednjovjekovnog gradića Brseča u organizaciji Teatra Oz.

– ”Džep“ potiče i promovira kazališta koje njeguju male i minijaturne kazališne forme, ali i sve druge umjetnosti i umjetnike koji svoje radove „pakiraju u malo i minijaturno“. Poseban je i kao festival koji veliku pažnju pridaje i interaktivnim kreativno-edukativnim radionicama s naglaskom na kazalište i tradiciju, izložbama te književnim i glazbenim susretima u suradnji s priznatim umjetnicima i pedagozima. U dva festivalska dana predstavit će se tri predstave za djecu, izložba te dvije radionice za najmlađe, obitelj, ljubitelje kazališta i sve one koji će to tek postati. Programi su prilagođeni obitelji, djeci uzrasta od 18 mjeseci do 14 godina, istaknuli su organizatori.

Trećem „Džep“ festivalu priključio se riječki kreativni atelier ArtMašina koji će ove godine izraditi kreativne, unikatne džepove – zaštitni znak ove kazališne manifestacije. Džepovi se dodjeljuju svim izvođačima festivala, ali i publika će imati mogućnost „prisvojiti sebi“ jedan takav džep.

– Oživotvorenjem našeg minijaturnog teatra u malom srednjovjekovnom gradiću na „kraju“ Primorsko – goranske županije i početku našeg svijeta mašte probudili smo nove kreativne svjetove. Ono je nastavak naše višegodišnje igre s djecom i za djecu, naša vizija stvaranja i jedan od načina na koji živimo kazalište. Ovim festivalom želimo omogućiti malim i velikim posjetiteljima da kroz umjetnički uzbudljive sadržaje na trenutak zastanu u potrazi za izgubljenim vremenom i da se otvorena srca prepuste imaginaciji, da se usude sanjati i zajedno s nama uvide da male stvari i mali trenuci nisu mali, istaknuli su organizatori.

Cijena ulaznice po danu iznosi 25 kuna po osobi, koje plaćaju i djeca i odrasli, a rezervacije za radionički program au obavezne. Ulaznice se mogu rezervirati SMS-om na +385 (0)91 884 29 64 te preuzeti najkasnije 15 minuta prije početka predstave na blagajni „Najmanjeg kazališta na svijetu“. Blagajna kazališta radi isključivo na dan izvedbe i otvara se 45 minuta prije početka programa. Program su podržali Općina Mošćenička Draga, TZ Mošćenička Draga, Primorsko-goranska županija, Totalni FM, Novi list i drugi.

PROGRAM „DŽEP“ 2018.
SUBOTA 14.7.

18.00 – 22.00h
IZLOŽBA „LUTKOSLIKA“ 99
//“Najmanje kazalište na svijetu“//
Margareta Peršić

18.30 -20.30h
„DŽEPNI LUTAK“
LUTKARSKA RADIONICA ZA DJECU uzrasta 4-12 godina i roditelje
Voditeljica: Margareta Peršić
//starogradska jezgra//
*obavezne prijave SMS-om i info na +385 (0) 91 88 42 964

20.30h
„ČETIRI GODIŠNJA DOBA“
Gradsko kazalište lutaka Rijeka (predstava za uzrast 3+)
//starogradska jezgra//

NEDJELJA 15.7.
18.00 – 22.00h
IZLOŽBA „LUTKOSLIKA“ 99
Margareta Peršić
//“Najmanje kazalište na svijetu“//

18.00-19.30
ČUDOTVORNICA NA PUTU : „PRIČE IZ DAVNINE“
lutkarska radionica za djecu uzrasta 4 -14 godina
Voditelj: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
//starogradska jezgra//
*obavezne prijave SMS-om i info na +385 (0) 91 88 42 964

19.30h
„PRIČA O VELIKOM I MALOM“
predstava za djecu 1,5+
Kazalište Mala Scena i Teatar Puna kuća
//starogradska jezgra//

20.30h
„PRIČOM TE ZOVEM“
pripovjedna predstava za uzrast 3+ i roditelje
Margareta Peršić
//zagonetna lokacija//

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!